Op zondag 25 juni strijkt ATB-cross opnieuw neer in Ravels.
Een hele dag staat in het teken van de mountainbikesport op het parcours aan de Raaftuinweg.

Maar niet alleen voor groot maar ook voor klein valt er die dag wat te beleven,
want zondag namiddag 25 juni kunnen kinderen deelnemen aan een kids mountainbike promo wedstrijd.

Op donderdag 20 april 2023 zijn we opnieuw van start gegaan met de organisatie van ons avondcriterium voor recreanten (volwassenen en oudere jeugd), ook gekend als de oefenritten.

Deze oefenritten worden op donderdagavond verreden op ons eigen parcours aan de Raaftuinweg in Ravels.

Voor deze ritten kan je inschrijven via dit inschrijvingsformulier. Die inschrijving maakt je meteen ook lid van onze club. Je kan ook éénmalig meedoen aan een wedstrijd met een dagvergunning. Die regelen we ter plaatse een half uur voor de start.

De kennismakingsritten zijn al achter de rug en ook de eerste van 12 wedstrijden is verreden. Die wedstrijden rijd je op je eigen niveau in één van de 3 reeksen. Voor het 3de jaar op rij organiseren we ook een E-bike reeks.  We sluiten eind augustus het seizoen af met een handicaprace en een uitbolrit. Per reeks wordt per seizoen een klassement opgemaakt. Alle info, reglement en data kan je op deze pagina vinden. 

De uitslagen vind je hier.

Het klassement vind je hier.


Op woensdag 29 maart starten we de trainingen voor de recreatieve jeugdrenners voor het seizoen 2023.

Die jeugdtrainingen gaan wekelijks door op woensdag om 18u30 (OPGELET: op woensdag 12 april is er geen training)
Niet-leden mogen steeds 2x maal komen proberen. 
Als de mtb-microbe je te pakken heeft na die 2 testtrainingen, moet je wel lid worden van ATB Kempen. Dat kan via dit inschrijvingsformulier. Het lidgeld bedraagt 55 €. 
Je moet je dan (voor de verzekering) eerst ook aansluiten bij Cycling Vlaanderen. (gezinsaansluiting kost 35 €, ongeacht het aantal gezinsleden)
GIRLS ONLY: tijdens de eerste 2 (initiatie-)trainingen van het seizoen op 29 maart en 5 april en tijdens de Maand van de Sportclub op 3 en 20 september kunnen de meisjes in een afzonderlijk girls-only groepje deelnemen.
 
Graag op voorhand inschrijven voor de testtrainingen via het inschrijvingsformulier
Meer info in verband met onze jeugdwerking vind je op de webpagina: Jeugdwerking
 


Op donderdag 20 april 2023 gaan we opnieuw van start met de organisatie van ons avondcriterium voor recreanten (volwassenen en oudere jeugd), ook gekend als de oefenritten.

Deze oefenritten worden op donderdagavond verreden op ons eigen parcours aan de Raaftuinweg in Ravels.

De inschrijving voor deze ritten maakt je meteen ook lid van onze club. Dat kan via dit inschrijvingsformulier.

We starten met 2 kennismakingsritten gevolgd door 12 wedstrijden die op je eigen niveau kan rijden in één van de 3 reeksen. Voor het 3de jaar op rij organiseren we ook een E-bike reeks.  We sluiten eind augustus het seizoen af met een handicaprace en een uitbolrit. Per reeks wordt per seizoen een klassement opgemaakt. Alle info, reglement en data kan je op deze pagina vinden. 

Het nieuwe jaar 2023 is ondertussen weeral enkele dagen ver en vorig weekend gingen de eerste training van dit jaar voor de wedstrijdrenners van start. Een gemotiveerde bende kids stond klaar om zich voor te bereiden op het nieuwe wedstrijdseizoen.

Het nieuwe wedstrijdseizoen komt er met rasse schreden aan. Hoog tijd dus voor de wedstrijdrenners om hun wedstrijdvergunning aan te vragen bij Cycling Vlaanderen en het lidmaatschap in orde te brengen bij onze club.

Ook de recreanten (jeugd en volwassenen) kunnen hun lidmaatschap al in orde brengen. Zij hebben echter nog wat extra tijd tot de eerste activiteiten voor hen beginnen.

Je lidmaatschap bij ATB Kempen voor 2023 in orde brengen doe je via dit INSCHRIJVINGSFORMULIER.

Voor alle nieuwe wedstrijdrenners voor het seizoen 2023 wordt, voorafgaand aan het pasmoment, op zaterdag 12 november 2022 een infomoment georganiseerd waar uitleg wordt gegeven over de competitiewerking van ATB Kempen. Onder andere over de administratieve formaliteiten, de trainingen, de stages, het clubreglement, de wedstrijddagen, en dergelijke proberen we alle nodige informatie te geven.

Start van dit Infomoment: 18u00

Ook de reeds aangesloten wedstrijdrenners zijn welkom op dit infomoment !
Misschien zijn er intussen bepaalde zaken gewijzigd... maar bovenal zijn we bij hen geïnteresseerd naar hun ervaringen en staan we open voor ideeën en voorstellen om de wedstrijdwerking te verbeteren.

Om tijdig de kledij voor volgend seizoen geleverd te krijgen, zal je binnenkort via een bestelformulier het volledige assortiment van de clubkledij kunnen bestellen.

Om de nieuwe leden en de leden met een "nieuw" maatje de kans te geven de kledij van onze leverancier Bioracer te passen, organiseren we 2 pasmomenten tijdens het weekend van 12 en 13 november 2022.

Op zaterdag kan je in de kantine van ATB Kempen terecht van 19u00 tot 21u00 en op zondag kan je komen passen van 09u00 tot 12u00.

Ter afsluiting van het seizoen 2022 organiseren we naar aloude gewoonte opnieuw een eindhappening voor de jeugdrenners.

Alle jeugdrecreanten en wedstrijdrenners zijn samen met papa's, mama's, broertjes en zusjes uitgenodigd voor dit event op 3 december 2022. 

Op zaterdag 1 oktober werden op het parcours van ATB Kempen te Ravels de Flanders Kids series gereden. (jeugd t/m U15)
De dag erna op zondag 2 oktober werden op hetzelfde parcours De Flanders Mtb Series gereden. (vanaf U17)

Op beide dagen moest er in de eerste wedstrijd van de dag hélaas in de regen gestart worden. Gelukkig klaarde het daarna op en kwam zelfs de zon vanachter het wolkendek piepen. Met vele enthousiaste renners aan de start werd het een uitermate geslaagd sportief weekend waar er in heel wat reeksen nog op het scherpst van de snee gestreden werd voor de titel van Vlaams kampioen.

Een impressie van beide wedstrijddagen vind je terug op de websitepagina "FOTO'S waar onze huisfotograaf Geert honderden foto's plaatste.

Ook op Youtube kan je een indruk opdoen van deze organisatie.

Alle uitslagen zijn terug te vinden op de website van Cycling Vlaanderen.
Die van zaterdag hier en die van zondag hier.

 

Labels Jeugdsportfonds 2022 - 2023

Sponsors

© website powered by Twizzit.com