kampAl enkele jaren beleven onze wedstrijdrenners onder begeleiding van onze jeugdtrainers een MTB stage te Neeroeteren tijdens de paasvakantie.
Voor velen de allerleukste activiteit van 't jaar !
Eén van de renners (Stijn) heeft er dit jaar een verslagje van gemaakt, en er zijn ook filmpjes en foto’s te bekijken.

Dit jaar was de MTB stage weer SUPER tof geweest.

Op maandag fietsten we naar Opitter. Daar deden we de ganse dag hele leuke klimmetjes en afdalingen. ’s Middags hadden de kookmoeders lekkere boterhammetjes met vlees, groenten en choco gebracht. Zo moesten we niet zelf alles meenemen, dat was gemakkelijk.
’s Avonds hebben we nog een stevige wandeling gemaakt.

Dinsdags kregen we in de voormiddag een lokale training van Werner Hilven. In de namiddag hadden we verkenning gedaan van de mijnterril in Beringen, dat was als voorbereiding op de wedstrijd van de zaterdag nadien. ’s Avonds kregen we uitleg over hoe we drops moeten nemen, en hebben we nog foto’s bekeken van de stages van de vorige jaren.

Op woensdag vertrokken we ’s morgens met de fiets naar Filthy Trails in Maasmechelen. Dat is een bike-park met terrils, jumps, drops, … ’s Middags kwamen de kookmoeders weer wat lekkers brengen, fruitsla, en boterhammen met ei of beleg. Die avond hadden we een kei leuke quiz gedaan, met quizmaster Mars.

De laatste dag was de leukste dag. Zeker niet omdat we naar huis moesten ! Wel omdat we naar Wood15 gingen in Sittard (Nederland). Dit is een binnen-bike-park waar je over hout kan rijden, over pumptracks, jumps, … Het allerleukste daar was de mouchen-bak. Snel van een schans rijden, dan een jump waardoor je een paar meter hoog vloog en dan belanden op een zotte manier in een bak vol met mouche. Zalig ! (zie filmpje onderaan)

Jammer dat het weer voorbij is. Ik tel al af naar volgend jaar !

Verslaggever : Stijn Timmermans

Filmpjes van Bart Janssens
Filmpje - Ook de jongsten raken probleemloos boven
Filmpje - Allemaal in de 'foam pit' (= den bak vol met mouche)
Filmpje - Afsluitend rondje in Wood15

Filmpjes van Rudi Ooms
Filmpje 1 - Neeroeteren
Filmpje 2 - Neeroeteren
Filmpje 3 - Neeroeteren
Filmpje 4 - Neeroeteren
Filmpje 5 - Neeroeteren
Filmpje 6 - Filthy trails
Filmpje 7 - Wood15
Filmpje 8 - Wood15
Filmpje 9 - Wood15
Filmpje 10 - Wood15
Filmpje 11 - Wood15

Foto's
Link naar foto's - Jacques Van Beurden
Link naar foto's - Ann (van Mars Vervloet)
Link naar foto's - Rudi Ooms

Nog een kleine tip om naar de vele foto's te kijken : als je op de link klikt, dan worden er standaard 20 foto's getoond op het scherm. Die 20, dat zie je rechts in een zwart vakje staan. Wijzig je dit naar 'Alle', dan komen alle foto's op 1 scherm, en dan moet je niet telkens naar de volgende pagina gaan.

Fotoalbums

Fototoestel