ATB Kempen 2.1

wilvl
 
1898231 10152006037162058_69817624_n

Omloop bouwer van ATB Kempen, Willy Van Loon die mee aan de wieg stond van de ATB Kempen MTB Club is, zoals iedereen weet die hem kent een fervent mountainbiker. Nadat hij de cross motor waarmee hij in zijn jonge en nog wildere jaren furore maakte op de Belgische en Europese Internationale wedstrijden aan de haak had gehangen, verlegde hij zijn passie naar de mtb fiets. Zoals velen wel weten heeft Willy ook een woning in St Vith waar hij regelmatig op tocht gaat met de bike.


Zondagvoormiddag had hij een ritje gepland in de buurt van Spa, samen met zijn broer Karel. Het was de eerste serieuze test van het voorjaar en beiden hadden er goede hoop op om het seizoen goed aan te vatten.
Zoals altijd was Willy na enkele kilometers al vol enthousiasme op Karel uitgelopen en wanneer Karel een aantal andere deelnemers aan de kant zag stilstaan hoorde hij even later luid zijn naam roepen....
Hij herkende niemand van de roepers, maar tegen de grond lag een andere biker met het bekende groen zwarte ATB tenue die hem had herkend en nog net zijn stilletjes naam had kunnen roepen, Willy !
Willy was zwaar ten val gekomen en zag er flink gehavend uit, de hele rechterkant zat onder het bloed en hij had duidelijk veel pijn. Zijn bril was helemaal in de linker wenkbrauw gedrongen en een grote zwelling onder zijn oog maakte hem totaal onherkenbaar.
Er diende een ambulance aan te pas te komen om hem te evacueren en naar het plaatselijke hospitaal over te brengen. Daar werden in eerste instantie vier of vijf gebroken ribben geconstateerd, een gebroken schouderblad en een scheur aan de oogkas met mogelijke splintervorming die mogelijk nog moeten worden verwijderd.
Maandagochtend mocht hij het ziekenhuis verlaten en bracht zijn vrouw Marleen hem in gezelschap van Jolanda Jansens die ook mee op weekend was geweest terug naar Weelde.
Omdat de pijn echter ondraaglijk bleef werd 's avonds toch terug naar de spoed gereden in Turnhout voor een nieuw onderzoek. Daar werden na een tweede grondig onderzoek de volgende zaken geconstateerd:
1. Schouderblad gebroken op 3 plaatsen
2. Oogkas gebroken op 3 plaatsen
3. Sinus beschadigd/gebroken.
4. Jukbeen ingedrukt met noodzakelijke operatie die nog moet volgen.
5. 4 of 5 ribben gebroken
6. Waarschijnlijke armbreuk
7. Ruggenwervel gebroken ( net ontdekt, onbekend of breuk stabiel is )
8. Tot nu toe zijn 14 breuken geconstateerd.
Hopelijk stopt de teller hier, de revalidatie zal nu al zwaar genoeg zijn. We vrezen daarom ook dat Willy de eerstvolgende maanden niet aan fietsen zal toekomen, laat staan aan het onderhouden van de ATB Omloop. Hopelijk zien we Willy dit seizoen nog terug op de fiets maar voorlopig ziet het er niet goed uit.

Fotoalbums

Fototoestel