ATB Kempen jeugdwerking - jeugd mountainbike

 groepsfoto 2017
 
De jeugdwerking van ATB Kempen verstrekt een aanbod op twee fronten, met name recreatief en wedstrijdgericht. Centraal gegeven is dat jeugd kennis maakt met de mountainbike sport en dat de sportbeleving in groep en op een veilige manier wordt aangeboden, zodat jongeren op eigen niveau deze sport positief ervaren en zich kunnen ontwikkelen als sporter.
 

Lees meer...

Eerste strijderkes dag was een succes

Omdat onze wedstrijdrijders al eens op de zwaardere parcours moeten trainen, hebben we samen met de trainers beslist om voor de recreanten een strijderkes dag te organiseren; Dit houd in dat de jeugd recreanten verschillende proeven afleggen op en rond het parcours. Ze rijden een toertje zo snel mogelijk, doen behendigheidsoefeningen op de fiets en leren ook hoe een goede opwarming er uit ziet.

De kids waren allen zeer opgewonden omdat ze er niets van wisten en iedereen wilde zijn beste beentje voor zetten. Ook de mama's en papa's op het terras genoten van de acties van hun kids, en moedigde iedereen aan. Voor iedereen was het een geslaagde training. Deze dag zal voortaan 1 x in de maand worden gehouden zodat de wedstrijdrenners ook hun training kunnen afwerken. Volgende strijderkesdag is op 7 juni. Dan krijgen de kids ook een stempelkaart en bij elke juist uitgevoerde proef kunnen ze een stempel verdienen.

Hopelijk iedereen op post dan

 

Ledenlijst jeugd 2017

Volgende leden zijn in orde met hun inschrijvingsformulier en hun betaling voor het seizoen 2017. De recreatieven-lijst is opgemaakt volgens inschrijving.

Lees meer...

Start jeugdtrainingen 2017

start2017Dag jongens en meisjes !

Het is zover : de winter laten we stilletjes achter de rug en we gaan het (hopelijk) mooie weer tegemoet.
Zodoende kunnen we weer van start gaan met de wekelijkse jeugd-mtb-trainingen, waar we jullie hopelijk allemaal terug zien.

We zullen van start gaan op woensdag 5 april.
Zoals de vorige jaren zullen we beginnen om 18:30u en kunnen jullie, onder leiding van onze jeugdtrainers, tot ongeveer 19:45/20:00 (afhankelijk van de leeftijd en de weersomstandigheden) de kneepjes van het mountainbiken leren.

Lees meer...