20130515-IMG 6041

Is dat niet wat elk kind graag doet ? Als je dit dan nog eens samen met andere kinderen kan doen die dezelfde interesse hebben, dan kan de pret niet meer op ! Dit is het doel van de jeugdwerking van ATB Kempen.
Onder begeleiding, met je leeftijdsgenoten, de basistechnieken van het mountainbiken aangeleerd krijgen op een vast afgebakend parcours.

Interesse ?

Dan kan je bij ons terecht
vanaf de eerste woensdag van april om 18.30u
op het MTB-parcours gelegen te Ravels
( Raaftuinweg - achter hoge bocht BMX parcours )

Onze MTB jeugdwerking bestaat zowel uit recreatieve als competitie renners vanaf 7 jaar. De recreatieve renners trainen elke woensdag om 18.30u. Het doel is om jongeren op een speelse manier de basistechnieken van het mountainbiken aangeleerd te krijgen. Wij werken omtrend stuurvaardigheid, evenwicht, schakelen, klimmen, dalen, ...
Om wat ze geleerd hebben dan ook in de praktijk te toetsen kunnen onze recreatieve renner vrijwillig deelnemen aan de Dikke Banden Races
We vragen wel dat zij minimaal deelnemen aan de Kids Challenge in Ravels, onze eigen organisatie die elk jaar doorgaat het 1ste weekend van oktober.

20140223 persvoorstelling_ATB_Devils-3De gevorderden kunnen een trapje hoger gaan en trainen om als vergunninghouder aan competitie deel te nemen. Hierbij hebben zij de keuze uit het eenvoudigere circuit van de Kids Challenge ( Vlaanderen ) of de meer technische parcours van de Kids Trophy ( Wallonië )

ATB Kempen en The BMX Devils hebben samen een officiële wieleropleiding ( Wielerbond Vlaanderen ) uitgewerkt die vergunninghouders heel wat bij te brengen heeft. Belangrijk voor de wedstrijdrenners is de afwisseling van trainingslocaties en dus verschillende parcours die de opleiding compleet maken. In 't voorjaar zal er een uitgebreide trainingskalender opgesteld worden met technische locaties zoals Lichtaart, Alphen, Langdorp, Paal, Valkenburg, Houffalize e.a. Verder vullen we onze trainingen aan met BMX, wegritten, piste trainingen, trial, enz. M.a.w. willen we "all round" renners kweken, die alle richtingen uit kunnen in het wielrennen.

Meer info : Tom Bertels ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Ann Van der Moeren ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )