RavelsGedurende het weekend van 1 & 2 oktober werden er op het 'single track' parcours in de sportbossen van Ravels verschillende mountainbike wedstrijden georganiseerd. Gastheer ATB Kempen en Wielerbond Vlaanderen stonden garant voor een professioneel evenement met maar liefst 341 deelnemers.

Zaterdag viel te beurt aan de jongeren van 7 tot en met 17 jaar. Kinderen mét, maar ook zonder licentie namen deel in verschillende categorieën. ATB Kempen, gekend om zijn recreatieve jeugdwerking, zorgde voor een flink aandeel 'dikke banden' deelnemers (renners zonder licentie). Clubleden Jim Van Loon (7-8 jarigen) en Toon Beyens (12-17) zegenvierden zelfs in hun reeksen!
Sommige kinderen proefden wellicht voor de eerste keer van een wedstrijd. Voor alle deelnemers was er achteraf een gevulde 'goodybag' met sportief verantwoord materiaal.
Klik HIER voor de uitslagen van de dikkebandenwedstrijden.

In de reeksen met vergunning stond de provinciale titel op het spel bij de categorieën aspiranten 12, 13 en 14 jarigen. Maar liefst 3 leden van de lokale club ATB Kempen trokken dit laken naar zich toe; Briek Bertels bij de 12-jarigen, Warre Janssens bij de 13-jarigen en Sterre Vervloet bij de meisjes 13 jaar.
Daarenboven stak de club nog met volgende renners de individuele overwinning op zak; Nele Wouters (meisjes U9), Maxime Destaercke (meisjes U11), Briek Bertels (jongens U13) en Sterre Vervloet (meisjes U15).
Klik HIER voor de uitslagen van de U9-U11-U13-U15.

Op zondag werd de finale betwist van de Flanders XCO Series. De jongerenreeksen nieuwelingen en junioren, Fun A en B, Master 1 en 2 en ten slotte beloften en eliten maakten een eind aan hun lange wedstrijdseizoen in Ravels. Ook hier stond de provinciale trui op het spel !
Lokale rijdster Sofie Timmermans (dames jeugd) ging aan de haal met de overwinning alsook de trui voor beste Antwerpenaar. Jef Bertels, master 1 en eveneens thuisrijder, trok hetzelfde laken naar zich toe. In de fun B reeks won Jeroen Nuydens voor een oersterke Marc Timmermans.
Klik HIER voor de uitslagen van zondag.

ATB Kempen kan terugblikken op een bijzonder geslaagd en gesmaakt weekend. Met dank aan alle trouwe sponsoren, atleten en Wielerbond Vlaanderen, maar in het bijzonder gigantische pluimen voor al onze vrijwillige medewerkers !!!

Een speciale vermelding voor:
Grondwerken Wim Borgmans
BD Voegwerken (Davy Blockx)
Springkastelen Borgmans – Urkens
Manhouh Art Flower
Naturalized
Carta Mundi
Tennisclub Ravels
De brug van CS
 
Verslaggever : Tom Bertels
 
Onze fotograaf Geert Vansweevelt heeft zijn best weer gedaan, dus veel kijkplezier !
Wenst u een foto in hoge resolutie ? Dat kan door naar Geert een mailtje te sturen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
(foto's zijn in 5 albums verdeeld)
Klik HIER voor de foto's van zaterdag - deel 1
Klik HIER voor de foto's van zaterdag - deel 2
Klik HIER voor de foto's van zaterdag - deel 3
Klik HIER voor de foto's van zondag - deel 1
Klik HIER voor de foto's van zondag - deel 2 

Fotoalbums

Fototoestel