BK1  BK2  BK3 
 BK4  BK5  BK6

Blanc Gilets ontving voor de derde keer het Belgisch kampioenschap XCO in Bois des Reves in Ottignies. Een parcours met veel hoogtemeters, snelle en technische afdalingen, weinig recuperatie momenten, kortom een BK-waardige omloop !

Op basis van zijn prestaties in dit seizoen 2016, was Briek Bertels een kanshebber voor de titel bij de aspiranten 12 jaar, doch moest hij vrede nemen met de derde plaats. Esteban Sorli kende een superdag, klom en daalde als de beste en won zo op een overtuigde manier. Geraud Heine nam beslag op zilver.
Onze Ruben Michiels nestelde zich knap in de top tien en Tibo Fleerackers finishte 16de.
 
De titel bij de aspiranten 13 jaar was (weer) voor Daan Depuydt. Warre Janssens reed zijn beste wedstrijd dit seizoen. Knap 6de !
In deze reeks nam onze enigste dame deel. Met een klein beetje meeval belandde Sterre Vervloet op de derde plek. Na een mindere periode met gezondheidsperikelen, is dit een ferme nieuwe start voor de laatste helft van het seizoen 2016. Lea Creton werd verdiend Belgisch kampioene.
 
De laatste reeks aspiranten 14 jaar werd onbedreigd gewonnen door Dante Coremans. Lowie Van Beurden reed hier alles uit zijn kast en kaapte plek 25 weg. Chique Lowie !
 
Helaas geen deelname in de reeksen nieuwelingen en junioren dit jaar. 2017 dan maar ???
 
Verslaggever van dienst kwam ongelukkig en dom ten val tijdens de voorbereiding (op een fietspad nota bene) en kon daarmee ook een kruis maken over deelname master 2.
 
In de eerste afwachtingswedstrijd voor miniemen werd Kerel Bertels strijdend tweede !
 
 
Verslaggever : Tom Bertels
 
BK7 BK8
 
 

Fotoalbums

Fototoestel