MoerbekeWaas   MoerbekeWaas2  MoerbekeWaas3


Kids Series en Flanders XC Series Moerbeke Waas

De Bosbikers van Moerbeke Waas deden weer flink hun best om een aangenaam parcours voor te schotelen in een biljart vlakke streek. Een ijzeren brug, houten rampen en enkele hindernissen in het bos zouden de schifting moeten maken. Het werd vooral een snelle omloop.

De zon bleef zaterdag aandringen en overwon. Onze jongste atleten U9 deden ook hun best, maar moesten toch weer de duimen leggen voor de overwinning. Daan Urkens (3) stond wel op het laagste trapje. Kerel (4), Sid en Xiebe weer standvastig in de top tien. Axl Fleerackers knap 15de!

U11. De eerste overwinning van de dag was voor een supersterke Zita Broeckx. Zij diende alles uit de kast te halen om Marthe Daems van het hoogste schavot te weren. Proficiat Zita. Lise werd vierde en Ella reed jammer genoeg de wedstrijd niet uit. Onze eerstejaars jongens U11 deden het goed. Vic (16), Bjarne (22), Xander (26), en vooral Niels (31) op zijn grotere 26" fiets, voelde zich opmerkelijk sneller in het pak.

U13. Briek Bertels snelde naar een tweede plaats op een parcours dat niet echt het zijne was. Ferre (7) en Ruben (9) opnieuw in de top tien. Jelte (18) en vooral Tibo (19) waren bijzonder teleurgesteld over hun wedstrijd. Zij hadden hier meer verwacht, na hun glansprestatie in Grembergen twee weken geleden.

Proficiat Lore voor de tweede overwinning op rij bij de meisjes U13. Onze dames Zita en Lore pronken in de leiderstrui.

De knapste strijd werd geleverd door Sterre Vervloet. Een lekke band en tot twee maal toe technische bijstand, deed haar strijdvaardigheid niet vervagen. Met opgeheven hoofd en strijdend net naast het podium.

Onze jongens U15 werden dan weer op een andere manier gegeseld. Wout (25), Warre (27), Lowie (29) en Stijn (40). De snelheden van de U17 en fun reeksen liggen niet ver van deze kerels. Het niveau is bijzonder hoog en er wordt gevlamd. Hun schitterende techniek kon hier weinig hulp bieden.

Sofie Timmermans zou zondag (Flanders XC Series) als enigste de eer verdedigen. Dat deed ze dan ook met verve. Ze verbaasde zichzelf met een 5de plaats bij de dames jeugd.

Op naar Waanrode.

Link naar de uitslagen van zaterdag
Link naar de uitslagen van zondag

Link naar de klassementen Kids & Flanders

Verslaggever : Tom Bertels

Géén foto's ontvangen van Moerbeke Waas.
Maar hier nog wel een link naar foto's van de wedstrijd in het Pinksterweekend in La Reid (Kids Trophy)
Link naar foto's - Wim Swaans

Fotoalbums

Fototoestel