Start jeugdtrainingen 2019

start2018Dag jongens en meisjes !
 
Binnenkort gaan de wekelijkse jeugd-mtb-trainingen op woensdag weer van start.
Van zodra de klok verzet is, gaan we er tegenaan en hopen we jullie allemaal weer terug zien.
 
We zullen van start gaan op woensdag 3 april.
Zoals de vorige jaren zullen we beginnen om 18:30u en kunnen jullie, onder leiding van onze jeugdtrainers, tot ongeveer 19:45/20:00 (afhankelijk van de leeftijd en de weersomstandigheden) de kneepjes van het mountainbiken leren.

Lees meer...

MTB wedstrijdrenner in 2019 bij ATB Kempen: infoavond 9/11

IMG 6200Beste sportliefhebbers,
 
MTB seizoen 2019 is nog lang niet begonnen, maar wil je (kind) als wedstrijdmountainbiker deelnemen aan deze komende editie, moet je een en ander in orde brengen…

Doelgroep infoavond:
- Je was dit jaar al wedstrijdrenner (elders) ?
- Je bent recreant, maar je wil wel een keer proeven van de competitie ?
- Jij hebt interesse in onze werking ?
- … ?

Wij organiseren een infoavond en aansluitend een pasmoment (wedstrijdkledij 2019) voor deze (nieuwe) leden. Bundel uw vragen, wij trachten een antwoord te bieden.
We stellen de club voor, onze werking, de trainingen, wat moet je doen voor de vergunning, de Cycling Vlaanderen proef, … ?

Wanneer: vrijdag 9/11
Waar: Kantine ATB Kempen, Raaftuinweg 8, Ravels
Tijdstip: 19.00 – 20.00: algemene informatie
20.00 - … : vragen staat vrij (trainers aanwezig) en pasmoment.

P.S. Er is ook een pasmoment op woensdag 7/11 voor de (bestaande) leden, nieuwsbrief volgt.

Sportieve groeten,
Tom Bertels

 

ATB Kempen op (de) weg

Thomas  Thomas - 2de plaats  Zita - 3de plaats 

ATB Kempen kaapt al enkele jaren prijzen weg met de jeugd, maar dan weliswaar in het onderdeel waarvoor we hard trainen. Mountainbike. Ondertussen vinden onze leden ook de weg naar 'de weg', een totaal andere discipline, maar ook bijzonder tof en leerrijk voor de fysieke ontwikkeling. Denk maar aan de souplesse die nodig is om dat kleine aspirantenverzetje rond te draaien, in tegenstelling tot het stoempen op de MTB.

Afgelopen weekend stond in Arendonk het provinciaal kampioenschap voor aspiranten op de kalender. Zondagvoormiddag konden de miniemen in afwachting een wedstrijd rijden. Niemand minder dan Thomas Verdonck (U11) reed knap naar een 2de plaats !

In de namiddag stond Zita Broeckx aan de start voor haar eerste wegwedstrijd en nota bene een kampioenschap. Zij doorstond de angsten om in het peleton (tussen de jongens) te flaneren en reed warempel naar de bronzen plek bij de meisjes, scratch 14de ... Proficiat Zita !

Bij de aspiranten U15 zouden Briek Bertels en Jelte Blockx het peleton groen kleuren. Briek knap 19de (peletonsprint) en voor Jelte een vuurdoop (52ste).
 
Verslaggever : Tom Bertels

Fotoalbums

Fototoestel