start2019Aan alle ATB-leden en toekomstige leden, volwassenen en jeugd
vanaf nu kan er ingeschreven worden voor het seizoen 2019

Uw inschrijving bestaat uit 2 delen :
- aansluiting bij Cycling Vlaanderen (voor de verzekering)
- lidmaatschap bij ATB Kempen

Om lid te worden/blijven bij ATB Kempen moet je aangesloten/verzekerd zijn bij Cycling Vlaanderen. 

Lees hier verder hoe en waarom…


ATB Kempen maakt sinds seizoen 2018 deel uit van de sportfederatie Cycling Vlaanderen.
OPGELET: Bij deze wielerbond lopen de aansluiting en de daaraan gekoppelde verzekering van 1 januari tot 31 december.

Een goede verzekering is onontbeerlijk en vaak zelfs wettelijk verplicht om in clubverband verantwoord te sporten en activiteiten te organiseren voor en door clubleden en vrijwilligers.

Daarom is sinds seizoen 2018 de aansluiting bij Cycling Vlaanderen (en bijhorende verzekering) een voorwaarde om lid te worden bij ATB Kempen.
Nieuwe clubleden worden het eerste jaar door ATB Kempen zelf aangesloten bij Cycling Vlaanderen. Dit kan via een individuele aansluiting bij Cycling Vlaanderen maar ook via de gezinsaansluiting. Het nieuwe clublid krijgt dan van Cycling Vlaanderen per email een betalingsuitnodiging aan, die hij dient te betalen.
Bestaande clubleden dienen jaarlijks zelf hun aansluiting bij Cycling Vlaanderen te verlengen. Zij krijgen daarvoor een uitnodiging per email van Cycling Vlaanderen.
De kost voor de aansluiting bij Cycling Vlaanderen vind je terug op hun website. (ter info: voor recreatieve leden bedraagt die voor 2019 als individuele aansluiting: 28 Euro en als gezinsaansluiting: 33 Euro – beide terugbetaalbaar via het Ziekenfonds).

Kandidaat-leden van ATB Kempen die reeds lid zijn van Cycling Vlaanderen via een andere club, dienen bij aansluiting of hernieuwing van de aansluiting bij ATB Kempen, het aansluitingsnummer bij Cycling Vlaanderen voor te leggen.

De aansluiting bij Cycling Vlaanderen heeft enkele belangrijke voordelen voor onze club en onze leden.
- Zo heeft ATB Kempen een eigen stamnummer waardoor onze competitierijders een wedstrijdlicentie kunnen aanvragen via onze eigen club.
- ATB Kempen kan zelfstandig optreden als organisator van wedstrijden op de kalender van Cycling Vlaanderen
- Zo blijft ATB Kempen in aanmerking komen voor de subsidies voor jeugdopleiding.
- Zo kunnen we binnen Cycling Vlaanderen vlot samen werken met ander clubs, clusterclubs genoemd.
- Door deze overstap zijn al onze leden, recreatieven én competitierijders aangesloten bij dezelfde wielerbond, wat de administratie heel wat vereenvoudigt.
- Al onze leden, recreatieven én competitierijders, zijn voortaan via één en dezelfde organisatie verzekerd, ook voor de oefenritten op donderdag.
- De aansluiting bij een erkende sportfederatie zoals Cycling Vlaanderen én het lidgeld van clubs aangesloten bij een erkende sportfederatie wordt door de meeste ziekenfondsen terug betaald.

Bijkomende voordelen voor onze recreatieve leden:
- Zij kunnen de inwonende gezinsleden kosteloos mee aansluiten bij deze wielerbond én bij onze club als Niet-Actief Lid. Hierdoor zijn ook zij verzekerd van zodra ze een fiets opstappen of een andere sport beoefenen. (Meer info in het nieuwe Algemeen reglement op de website van ATB Kempen)
Vergeet dus niet de inwonende gezinsleden mee te vermelden op het inschrijvingsformulier.
- De verzekering geldt 24/7 én ook in het buitenland.
- Alle leden genieten van de fietsbijstand Cycling Vlaanderen (via VAB - meer info: https://cycling.vlaanderen/administratie/lid-worden/recreatief--lid-worden-/cycling-vlaanderen-fietsbijstand)
- Kortingen bij deelname aan toertochten en wedstrijden.
- Nog meer te ontdekken op de website van Cycling Vlaanderen (https://cycling.vlaanderen/administratie/lid-worden/recreatief--lid-worden-)
 
Naast de aansluiting bij Cycling Vlaanderen, dien je je dus ook lid te maken bij ATB Kempen.
Inschrijvingen als lid bij ATB Kempen zijn geldig als :
- per Actief Lid het betreffende lidgeld wordt betaald via de bank met duidelijk de vermelding : Lidgeld 2019 + naam van de fietser
EN
- per Actief Lid het inschrijvingsformulier ingevuld en ondertekend wordt binnengebracht bij één van de bestuursleden
of in de brievenbus aan het clublokaal
of wordt gemaild naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (door het eerst af te drukken, dan in te vullen en te tekenen, en dan in te scannen)

Let op !
- Lees ook zeker het algemeen reglement na.
- Voor wie een tegemoetkoming wenst van het ziekenfonds, kan dit via zijn persoonlijke login via de website van Cycling Vlaanderen downloaden en afdrukken. (https://forms.cycling.vlaanderen/WBVvoorjou/2018_MijnWBV_BS.aspx)

Voor de jeugd :
- Kinderen kunnen zich inschrijven vanaf geboortejaar 2012.
- De recreatieve jeugdtrainingen starten vanaf woensdag 3 april 2019. Voor de juiste detail-info : hou de website tegen die datum in 't oog. Leden van vorig jaar zullen ook een mailing hiervan ontvangen.
- Laatste instapmoment voor de jeugd is op woensdag 8 mei 2019
 
Voor de volwassenen :
- Lees ook het reglement van de oefenritten na.
- Inschrijven met behoud van startplaats kan tot 1 maart 2019. Betalingen en inschrijvingsformulier moeten in orde zijn vóór deze datum.
- De volwassenen starten met 2 kennismakingsritten : op donderdag 18 april en op donderdag 25 april 2019.
De eerste oefenrit start dan op donderdag 2 mei 2019. De juiste data van alle ritten zijn te vinden op de kalender op onze website.
 
 
 
 

Fotoalbums

Fototoestel