DSC0294Vanavond, ging de eerste criteriumrit voor het sezioen 2016 van start. De opkomst was weer talrijk, vooral bij onze dames tellen we meer deelnemers als de vorige jaren.Dat zien we graagKnipogen

De C beten de spits af gevolgd zoals altijd door de D+ en de D.

Bij de C was er al vrij snel een kopgroep van 4 man, deze wisselde gedurende de rit van leiderspositie om dan toch Wim van Loy als overwinnaar te noteren gevolgd voor Frank Andriesen , Leo Strijbos en Patrick Lambregts. De jonge Nick Bryninck kon net niet aansluiten bij dit viertal en liet zich als 5 de noteren.

Ook tekenden we pech op voor Ronny Luyten die zonder remmen een tuimeling maakte en de wedstrijd moest staken met een wiel dat niet meer rond stond.

Bij de D+ was het Karel Van Loon die na een spannende strijd met zijn broer als 1 ste over de  eindmeet kwam. Charel Kusters werd daar de derde man, gevolgd door Rene van Gils en Stan Sommen, deze leek voldoende te zijn hersteld na zijn val van 2 weken geleden, het rijtje werd afgesloten door het nummer 76 van Robert De Meersman.

Bij onze dames ging de strijd voor de overwinning tussen Tanja van Loon en Hilde Remeysen, deze zijn aan elkaar gewaagd en werd in het voordeel van Hilde opgetekend , gevolgd door Ann van der Moeren die gesterkt was door haar 3 boterhammen met choco , die manlief voor haar had gesmeerd. Glimlach

Na deze strijd was het de beurt aan de A en B reeks. Door een aantal afwezigen telde we maar 6 A.
Niettemin was de strijd ook daar spannende voor de eerste plaats door de afwisselende positie van Jef Bertels en Dries Keysers . Dave Verhoeven kon even aanklampen maar moest het tweetal laten gaan. Jef kwam na een spannende eindronde als eerste over de finisch , gevolgd door Dries  en daarna  Dave.
Bij de B  was het Dimi Diels die als overwinnaar over de streep kwam, gevolgd door een oude rat in het vak Vic Geenen, Sven Berghmans liet zich als derde afvlaggen.

Klik hier voor de foto's van Rit 1

Klik hier voor de Uitslag rit 1