Het was warm , maar niet te warm, toch niet voor diegene die er rustig een pintje konden drinken en ook nog wat nummerkes opschrijven. Voor de bikers was dat wel even anders. Die hebben wel wat literkes vocht verloren, alhoewel er een aantal van hun dat al weer op peil hebben voor ze weer naar huis zijn gereden. Niet dat het een grote verrassing was maar bij de A klasse is de kampioen reeds gekend. Voor de 5de keer is Jan Vervecken kampioen geworden in ons ATB creterium. En het is zoals hij zelf al zei: niet zomaar een donderdagavond koerske, maar daar wordt wel degelijk héél snel gereden. We denken ook dat de eerste er nog moet aankomen, die daar de tijden van Wacko Jacko kan verpulveren. Volgens ons is die nog niet geboren.

 Het was natuurlijk ook Jan zelf die deze 10 rit weer op zijn naam mocht schrijven. Van ronde 1 tot ronde 6 heeft hij de koppositie weer niet afgestaan. Jan is een groot rijder en dan bedoelen we niet de lengte, en ook een heel verdienstelijk rijder. Dus Jan een dikke proficiat. Op de 2de plaats eindigde Jef Bertels, die ook als 2de vertrokken was en voor de 3de stek was er nog wat strijd tussen Jeroen Nuydens en Dries Keysers. Dries pakte al snel over van Jeroen en stond de 3de plaats ook niet meer af. Jeroen werd 5de voor een verdienstelijke Marc Timmermans.

In de B klasse was de verrassing groot toen vakantieganger Guy Lauwers als locomotief het treintje van de B's aanvoerde. Gevolg door de 2 trainingmakkers Siebe en Arne, en wat verderop John Meulders, ook toevallig de kopmannen in het klassement. Siebe nam als snel de touwtjes in handen en Arne volgde zijn voorbeeld. Steven Van Dun reed ook een zeer verdienstelijke wedstrijd. Met nog één ronde te gaan maakte Siebe nog een spijtige schuiver en weg was daarbij de eerste plaats, die snel werd overgenomen door Arne en in zijn wiel Steven. Siebe werd nog derde voor Vokke John Meulders, die was opgeklommen van een 11de plaats. Guy Lauwers finishte nog als 5de.

In de reeks van 18u waren weer bijna al de rijders op post. Maar veel nieuws viel er niet te rapen. Terug van zijn hoogte stage was het weer Koen Timmermans die de koe bij de horens vatte en er weer direkt vandoor ging. Toch was er een Ake de Meersman die de strijd nog zomaar niet opgaf en ging nog een ronde in duel met de Koen. Deze reed even achter hem aan maar besloot na tijdje om zelf de kop weer over te pakken. Wim Van Loy was stilletjes mee gevolgd en nam de 2de stelling in voor Leo Strijbos. Die had ook in de 2de ronde de koppositie ook even, maar moest die weer afstaan aan de Koen. Dus als eerste Koen voor Wim en Leo. Ake werd nog 5de voor Bart Mermans.

D+ kunnen we weer kort over zijn.  Willy van Loon, 2 Charel Kusters, 3 Stan Sommen en 4 Robert de Meersman.

Bij de dames was deze week onze pletwals Joyce Heyns weer present. Dus wat de 1ste plaats betreft kunnen we héél kort zijn.  Het nr 109 kwam dus als eerste onder de geblokte vlag. Voor plaats 2 moest er nog gestreden worden, en dat was ook zo. Hilde Remeysen, Tanja van Loon en Sofie Timmermans  hielden het lang spannend maar het was toch Hilde die aan het korste eindje trok; Tanja werd nog 3de.  Sofie T. voelde zich in de latste ronde niet zo lekker en haakte af. Hierdoor zag ze een podiumplaats nog verloren gaan. Een verdienstelijke Mama Ann werd dan nog vierde en Sofie 5de.

We zitten al weer ver in het seizoen? Al 10 ritten geweest en nog 2 te aan, en dan de handicap nog. Al weer een seizoen véél te snel voorbij....CU next week

KLIK HIER voor de foto's

Fotoalbums

Fototoestel