rit6Na de berichten van vorige week op facebook waren we toch wat bezorgd geraakt over de toestand van Jan V. Allerlei geruchten deden de ronde maar na een dag nam hij alle twijfel weg en poste hij dat de hersenen een flinke dreun hadden gekregen, en daarbij nog enkele flinke kneuzingen aan ribben en enkel . Maar het zou de Jan niet zijn moest hij er vandaag niet gestaan hebben. En ook deze start heeft hij niet gemist. Op kop weg, en zoals we dat van hem gewend zijn, als eerste weer onder de vlag.

De rest van de A klasse maakte het zeker niet spannender. Op 2 reed Lars Ooms, 5 ronden lang, op 3 reed Brent Smeyers, 5 ronden lang, op 4 reed Dries Keysers, 5 ronden lang en op 5 reed Jef Bertels en ook 5 ronden lang. Spectaculair kon je dat niet noemen. Wim Van Gorp en Koen Jansens maakte de reeks dan nog een beetje spannend en gaven elkaar geen duimbreed toe. De laatste ronde was het Wim V Gorp die de 6de pl. in de wacht sleepte voor Koen Jansens.

Bij de B klasse is het een stuk interessanter, vooral tussen de kemphanen Siebe Cornelissen en Arne Loodts. Zij maken er elke week een mooie wedstrijd van. Allebei haalde ze dit seizoen reeds 3 overwinnigen, en ook enkele 2 de plaatsen. Hier is dus nog niets beslist. Vandaag behaalde Arne de bovenhand op Siebe met in zijn wiel ook een sterk rijdende Dimi Diels die hiermee de 3de plaats wegkaapte. Seppe Van Gils sloot de top 4 mooi af. Het nr 20 van Hakkan de Meersman verdween na 1 ronde uit de wedstrijd met een opgezwollen knie. Hopelijk heeft dit geen verdere gevolgen.....

Vandaag géén overwinning in de C klasse voor de man in vorm, Koen Timmermans. Ergens halverwege is hij ten velde gegaan, en na de reeks zagen we hem wat met de arm zwaaien, zodat we denken dat er iets aan de schouder mankeerde. Toch kwam hij nog terug op de tweede stek. Winnaar voor het eerst dit seizoen, en duidelijk opgelucht was Ake de Meersman, altijd goed voor een 2de of 3de plaats maar mocht vandaag de spreekwoordelijke bloemen mee naar huis nemen. Derde werd de Frits, die vanaf de zijlijn werd aangemoedigd door vrouwke Nancy. 4de werd Leo Strijbos en 5de Bart Mermans.

Na een weekendje St Vith had Willy V Loon er géén enkele moeite mee om de draad gewoon weer op te pakken, en liet de rest van de veteranen ver achter zich. Charel Kusters werd hier weer 2de en de Robert 3de, met in zijn wiel de stilaan weer in vorm komende Stan Sommen.

Bij de Dames is het een beetje wisselen van de wacht. Met Kim Jacobs terug present was het toch Sofie Timmermans die na 1 ronde de leiding van Kim overpakte en er zo tussenuit muisde. We hebben het al meerdere malen gezegd, hou dit talentje maar in de gaten, ze gaat nog hoge ogen gooien. Waarschijnlijk zit dat daar in de genen. Pa Koen, Mama Ann en broer Stijn, ze hebben het daar allemaal. Kim Jacobs werd nog mooi 2de na enkele weken afwezigheid en Tanja Van Loon pakte dit jaar voor het eerst een 3de plaats. Hilde Remeysen werd weer knap vierde , gevolgd door Ann VD Moeren. De rij werd gesloten door An Vercauteren en Dorien Timmermans.

KLIK HIER voor de foto's van rit 6 (door Jeannine Jansens)

CU next week

Fotoalbums

Fototoestel