rit2Zoals velen onder jullie waarschijlijk al gemerkt hadden, waren er in de uitslagen van vorige week enkele fouten geslopen. De bikers van de D+ klasse hadden zich genesteld in het C klassement, wat toch voor enige verwarring zorgde. Reden hiervan was dat ondergetekende de nummers van de D+ klasse had aangepast, met de bedoeling te vereenvoudigen, maar dat had het lapchart programma blijkbaar zo NIET begrepen. Na veel vlKwaadaardigken, vijven en zessen hebben we de nummers van de D+ toch maar terug naar plus 100 gebracht, en blijkbaar zijn alle problemen nu van de baan. Wat niet wegneemt dat de inspiratie voor het verslag helemaal verdwenen was. Dat blijft maar tot een paar uur na de wedstrijd hangen, maar we zullen toch nog een poging doen, al zal het heel beknopt zijn. Mijn excuus daarvoor.

Koen Timmermans doet in de C,klasse zijn nr 1 alle eer aan door telkens als eerste door de start te komen. Acher hem zijn het Leo Strijbos en Frits Sels het die hem op de hielen zitten. Frits had wel een mindere start maar eindigde na de Koen toch op een verdienstelijke 2de plaats, gevolgd door Leo die zich toch zo maar niet gewonnen geeft. Nieuweling Wim Van Loy pakte de 4de , en Patrick Lambregts de 5de plaats.

Bij de dames ging de eer naar Joyce Heyns, die na een slechte startplaats makkelijk oprukte naar de koppositie, gevolgd door Kim Jacobs en nieuwkomer Tess Van Loy, ééntje om in de gaten te houden.."Jonkie" Sofie Timmermans reed een goede reeks en werd beloond met een 4de plaats voor het nr 101 van Tanja Van Loon, die 5de werd.

D+ verliep zoals verwacht: 1 Willy van Loon, 2de Charel Kuster , en 3de Robert de Meersman.

In de AB klasse gingen er 30 rijders van start samen met nog enkele dagvergunningen, die al kwamen verkennen voor de ATB Cross volgende week. Dat er tegen Jan Vervecken geen kruid gewassen is, weten we ondertussen allemaal. Als eerste vertrekken, als eerste over de meet, lijkt zijn motto te zijn. Wat ze daarachter ook proberen, de afstand wordt wel kleiner, maar een gevecht voor de eerste plaats is nog niet voor binnenkort. Eerst legde Jef Bertels het gas erop en één ronde later was het Jeroen Nuydens die in achtervolging ging. Tot Brent Smeyers vanuit de achtergrond de tweede plaats overnam. Het gat dichtrijden was er niet bij, ook al zou hij gewild hebben, maar Brent reed toch en zeer verdienstelijke wedstrijd. Uislag 1 Vervecken, 2 Smeyers, 3 Bertels, 4 Nuydens J, 5 Lars Ooms

Bij de B was het Kim Baelemans die we als eerste zagen doorkomen, in zijn zog gevolgd door Siebe Cornelissen, John Meulders en Arne Loodts. Deze laatste wist nog op te rukken naar de 2de plaats , terwijl Siebe resoluut aan de kop ging. Eenmaal daar stond hij deze plaats niet meer af en reed zo naar de overwinning. Maatje Arne volgde hem op de 2de plaats en Kim werd nog verdienstelijk 3de, gevolgd door Dimi Diels die nog 4de werd. Voor John Meulders was dit jong geweld even te veel, maar kon zeker tevreden zijn met zijn 5de plaats.

Nog een minder leuke mededeling: In de C klasse kwam in de allereerste ronde Leo Baeyens ten val. Na onderzoek blijkt hij bij de valpartij 4 gebroken ribben te hebben opgelopen.. We wensen hem natuurlijk veel beterschap........... CU next week

Foto's door Jeannine Jansens : KLIK HIER

Fotoalbums

Fototoestel