Iedereen had zich een beetje verkeken op de rode buien die zich op de buienradar boven het ATB parcour begaven, maar al bij al viel het nog goed mee. Van de voorspelde plons bui is er niet veel terecht gekomen, hoewel de mensen die via Turnhout waren gekomen op de ring wel door 20 cm water hadden moeten rijden. Laten we er maar vanuit gaan dat de goden ons goed gezind waren, want om 18u was het ergste hier al voorbij en hebben de bikers het redelijk droog kunnen houden. Om bij de A klasse te beginnen, daar was het Jan Vervecken die probeerde zijn record op de omloop te breken, maar door materiaal pech heeft hij het spijtig genoeg het niet gehaald. Toch rijfde hij zijn 9de overwinning binnen van de 10 ritten. In tweede stelling was er een gewissel van 4 rijders nl: Lars Ooms, Dries Keysers, Mike Lambregts en Jef Bertels.

Deze laatste trok aan het langste eind en leek in de laatste ronde nog aardig wat meters te hebben goedgemaakt op de Wacko, maar dat bleek later aan de pech van Jan te liggen. Toch een mooie prestatie. Op de 3de plek eindigde Lars Ooms, vierde kwam binnen Mike Lambregts en op de 5de plaats Dries Keysers die in de 3de ronde zijn ketting verloren was en zo van de 2de naar de 5 de plaats verdween.

In de B Klasse haalde Ludo V Steenbergen zijn 3de overwinning van het seizoen binnen. Achter hem was het Guy Lauwers die waarschijnlijk oververhit zijn petje van onder zijn helm sleurde, om zo wat beter te kunnen afkoelen. Het legde hem geen windeieren want hij sloot af op plaats 2. 3de werd hier Arno Oomen die een heel evenwichtige rit reed en na hem volgde voor de 4 plek het startnummer 51 van Marc Loodts , die in de laatste ronde nog een plaatsje verloor.

De reeks van 18.00u werd vandaag, werd er vandaag eentje met in elke ronde een nieuwe koploper. Ze waren allen aan elkaar gewaagd maar in de laatste "lap" was het toch Dimi Diels die van de 8ste naar de éérste plaats reed. Friso Bruurs reed vlot naar de 2 de plaats en werd gevolgd door Arne Loodts. Terwijl Koen Timmermans de eerste ronde als koploper voor zijn rekening nam, eindigde hij toch nog op een verdienstelijke 4de stek. Siebe Cornelissen had zich al de hele rit laten optekenen in de eerste gelederen maar kwam in de laatste ronde ten val en met als gevolg waarschijnlijk enkele gekneusde ribben . Jammer want hij was goed bezig.

Grote commotie in de D+ reeks toen Willy V Loon aan de finish langs kwam met de melding dat één van de 50+ers zijn gebit verloren was onderweg. Even later kwam het slachtoffer" breed lachend" langs de jurytafel terwijl hij riep dat hij alles weer gevonden had. Wij veronderstellen dat er daar niet zo veel van liggen in het bos en dat de zoektocht toch gemakkelijk moet geweest zijn. Swat, eind goed al goed. Ondertussen werd de reeks wel gewonnen door Willy van Loon, die zich al bijna weer kan meten met de achterste rijders van de C klasse. Frans Koks legde beslag op een mooie tweede plaats terwijl Charel Kusters zijn éérste positie in het klassement zo stilaan in het gedrang ziet komen. Zolang hij aan de start komt elke week zal het toch moeilijk worden om die positie nog te verliezen.

Bij de Dames is er weer strijd elke week . Hoewel wij dachten dat Kim Jacobs vorige rit gewonnen had wegens vakantie van haar naaste concurenten, kwam ze deze week de puntjes eens op de i zetten. Een goed getrainde Tanja kon haar wiel in de laatste ronde niet vasthouden, en Kim haalde zo haar 2de palm binnen. Waarschijnlijk zat de dubbele Mont Ventoux rit bij Tanja nog in de kuiten Verassend derde werd dit keer Hilde Remeysen, die het niet zal betreuren dat ze zich een nieuwe fiets heeft aangeschaft. De eerste resultaten zien er in ieder geval goed uit. Nog een beetje in vakantie stemming en niet getraind bolde Ann VD Moeren als 4de over de meet, gevolgd door Ann Vercauteren en dochter Sofie, die duidelijk ook nog niet terug in het goede ritme zat/

LUCKY RIDER AB klasse: John Meulders wint een softsell ATB Kempen Jas

LUCKY RIDER C D D+ klasse: Patrick Lambregts wint een doos koffiekoeken van 20 stuks

CU NEXT WEEK

Fotoalbums

Fototoestel