Wat ook weer een rustige donderdag bleek te worden, is toch uitgemund in een drukke rit. Vele vakantiegangers waren toch al huiswaarts gekeerd, al moet gezegt dat de verschillende kopmannen en vrouw net deze week hun vakantie's hadden geboekt. Dit was dus voor de thuisblijvers een uitgelezen kans om de concurentrie wat dichter op de hielen te komen.

En bij de dames was dit natuurlijk Kim Jacobs. Met de nr 1 op vakantie was het Kim die met bij de dames met de scepter zwaaide en als eerste onder de vlag doorkwam, gevolgd door Hilde Remeysen, die voor het eerst haar splinternieuwe ros kwam uittesten op de omloop. 3de werd Ann Vercauteren en 4de ons Wiske. Voorlopig staat nu Kim aan de kop van het klassement, gevolgd door Tanja en Ann vd Moeren, die ook lekker geniet van vakantie. 

In de C klasse kwam in de 1ste ronde Siebe C. als eerste door, gevolgd door Dimi Diels en Friso Bruurs. Voor Jhon Bruurs begon de rit niet zo goed. Met pech aan zijn fiets kwam hij terug het startveld opgereden, waar juist Willy VD Steen was aangekomen, die het euvel aan de fiets weer repareerde en weer weg was de Jhon. Hij had verschillende plaatsen verloren en starte weer op de 21 ste plaats om na 3 ronde als 14 aan te komen. Toch knap! Patrick Lambregts was de vierde man van de kopgroep. Jan Van Dun was iets te ijverig van start gegaan, en moest dit met enkele plaatsen bekopen. Dat gold ook voor neefje Siebe, die onder grote familiale belangstelling toch misschien een beetje de druk voelde. Dimi Diels pakte de koppositie over van Siebe, terwijl ook Friso Bruurs hem op zijn beurt te grazen nam. Toch 3de plaats voor Siebe en 4de Patrick Lambregts.. Jan v Dun werd nog knap 5de.

5 strarters in de 60+ klasse, wat voor dit jaar het record moet geweest zijn. Verschillende Mieke Pap rijders hadden zich aangemeld voor hun nummer op te halen. Hier was het echter wel Willy v Loon die de palm binnen haalde voor, dit keer, zijn maatje Frans Koks. Jammer dat ze niet wat meer meerijden, het zou de reeks ook wat spannender maken. Charel Kusters zag zijn inspanning beloond met een 3de plaats terwijl Stan Sommen de 4de plaats bezette. Johan Van Riel sloot de rij, duidelijk nog onder de indruk van zijn fiets accidentje van deze week. Toch alles goed gekomen Johan!

In de AB klasse waren nog verschillende gaten bij het oproepen van de nummers. In de A klasse waren maar 8 van de 27 rijders op appél. Waarschijnlijk liggen die nog ergens te braden in de zon, terwijl hun concurentie bikers hier hun 5 ronden afmaaiden in een ook heerlijk temperatuurke. Wacko jacko voerde zoals altijd het peleton aan , met in zijn zog de tweede man in conditie nl Lars Ooms. Deze probeert de laatste weken het gat op de nr 1 zo klein mogelijk te houden. De nr 1 en 2 van de rit lagen hiermee al weer vast. Hierna was er wel een haasje over aan de gang tussen Jef Bertels, Erik Klaasen, en Dries Keysers. Deze laatste pakte in de laatste ronde nog de 3de plaats en zette zo Jef Bertels nog een plaatje terug. Eric Klaasen werd vijfde en zesde Jeroen Nuydens , die vandaag niet zo'n goede dag kende. 

Ook maar 8 rijders in de B klasse waarvan Van steenbergen Ludo van start tot finish aan de kop reed. Niemand had de kracht om het Ludo wat moeilijk te maken. Arno Oomen was zijn naaste belager, maar die kwam op enkele 100m na Ludo door. John Meulders , weer goed op dreef deed een goeie zaak en pakte de 3de plaats. Frank Andriesen finishte als 4de onder het waakzaam oog van zijn ouders, terwijl Luc Nuydens zijn eerste top 5 plaats binnen haald dit jaar. Jip (Joris) en Janneke (Marc) sloten de rij, maar kwamen toch voldaan onder de vlag doorgereden. Pechvogel hier was Kim Baelemans. Niet alleen moest hij aan de kant met en pijnlijke rug, maar mist zo ook de Lucky rider prijs door niet meer aanwezig te zijn tijdens de loting, evenals Ryan Janssen

Luccky rider C D D+ klasse: Hilde Remeysen wint de fietstas

Lucky Rider A B klasse: Seppe Van Gils wint onderhoudsset voor ramen en deuren + t shirt.

CU next week

 

Fotoalbums

Fototoestel