Heel waarschijnlijk heeft het verlof daar wel voor iets tussen gezeten, maar de opkomst op de 8 ste rit was maar aan de magere kant, niet dat het daarom minder intressant was. Niet alleen tijdens de ritten maar ook daarbuiten. De koster had zijn jaarlijkse zak pruimen bij, en aan de container hadden er heel wat kijklustigen plaats genomen aan de tafeltjes uit de zon, en zaten er gezellig van hun drankje te genieten, terwijl luc de eerste rit opgang floot. Met een 20 tal rijders trokken de C D D+ rijders het bos in. Ook deze reeks nam de jeugd de overhand met in de 1ste ronde Arne Loodts als koploper, gevoldg door Koen T en het nr 36 van Bart Mermans.

Deze laatste is nog maar enkele weken bij onze club aangesloten, maar liet al zien dat ze met hem rekening zullen moeten houden. In de achtergrond verdween Jhon Bruurs na 2 ronden uit de race. De nachtelijke vakantierit had zijn tol geeisd, en hij vond het wijzer om de innerlijke mens nu te voorzien. Ook Friso Bruurs nestelde zich mee vooraan. Nog spanning in de laatste ronde toen Arne als 1ste onder de blokjesvlag doorkwam en nog geen Bart M. te zien was. Koen T. volgde als 2de en Friso was derde man. Daarna kwam de gehavende nr 36 de berg over. Alles deed vermoeden dat het hier om een valpartij ging, wat later ook zo bleek te zijn. Ja, omkijken was niet echt de goede beslissing als je op de eerste plaats ligt, hé Bart. Jammer! Tussen de C rijders reden ook de twee 60 plussers hun rondjes. Stilaan wordt hier Willy van Loon toch de betere voor Charel Kusters. 

Bij de dames schoot Joyce Heyns er als een pijl vandoor, wat voor haar zeker een goede training zal zijn voor het BK nu zondag, wat fout vermeld was in ons vorig verslag. Ja Eric, ne mens kan zich al eens vergissen he. Dus Joyce, succes zondag we duimen voor u. Tanja van Loon, die wel 2 ronde aan de kop hing, reed een sterke reeks. Gevolgd door in eerste instantie Joycedie de reeks won,  en later ook Kim Jacobs, legde ze uiteindelijk toch beslag op de 2de plaats. Kim, die zich hoe langer hoe meer thuisvoelt op de omloop werd 3de, gevolgd door Ann vd Moeren en An Vercauteren.

De Koninginneklasse werd zoals wekelijks gedomineerd door wacko Jan. De concurentie was dan ook heel klein. Niet dat het enig verschil zou maken, want Jan klokte precies om 8u af aan de finish. Niet te geloven hoe hij tot op de minuut juist zijn rit kan indelen. Na hem reed Lars Ooms héél de reeks in 2 de stelling maar zo dichtbij als vorige week lag deze keer niet in de mogelijkheden. Toch een mooie 2de, en voorlopig de enige die het wiel van Jan nog enigzins kan volgen. Hierachter vochten Dries Keysers en Erik Klaasen voor plek 3 en 4. Deze liep uit in het voordeel van Dries terwijl Erik knap vierde werd. John Renders en Koen Jansens sloten het A peleton af met een respectievelijk 5de en 6de plaats.

Bij de B's was het Ludo V. Steenbergen die zijn eerste zege binnenhaalde. Dit keer was hij iets rustiger en had hij zijn rit zeker beter ingedeeld, wat hem dan ook de overwinning opleverde. Arno Oomen moest na enkele ronden zijn wiel laten gaan maar kon toch zijn 2de pl behouden, terwijl vokke John, altijd luid aangemoedigd door zijn kleinkinderen, beslag legde op een mooie 3de plaats. Marc Loodts, Papa van Arne, werd vierde voor het nr 58 van Frank Andriesen.

Lucky rider A B klasse: Sven van Miert, wint reinigingsset voor ramen en deuren + t shirt

Lucky rider C D D+ klasse: Arne Loodts: wint een bandendrukmeter + handpomp

CU next week

Fotoalbums

Fototoestel