Na de geslaagde organisatie van ATB cross vorige zondag was het voor de Atb leden weer werkendag op onze vaste donderdagavond ritten. Aan het weer heeft het zeker niet gelegen, maar bij de AB's waren er toch verschillende uitvallers. In deze klasse behaalde 6 van de ingeschrevenen bikers de eindmeet niet. Jip en Janneke (alias Joris en Marc) maakte er deze week maar een korte reeks van, ze zagen meer nut in het verzadigen van hun dorst dan in het uitrijden van de 5 ronden. Wat ook niemand ze kon kwalijk nemen, aangezien de hoge temperatuur. Ook Chris Maes gaf er na 3 ronde de brui aan, en één ronde later reed ook Guy Mathé de pits binnen. Voor pechvogel van de week komt zeker Seppe Van Gils in aanmerking, die door een aanrijding op de gevallen Ronny Stabel, zijn voorste band zag leeglopen10463932 772812796103466 1496064884745250453 n

                                    

 In de A klasse was het even verbaasd opkijken toen we de mannen over de berg zagen komen. Jan Vervecken, die hier gewoonlijk als eerste langs de jurytafel rijd,  had post gevat achter de 3 musketiers, Lars, Mike en Jeroen, gevolgd door Jef Bertels. Waarschijnlijk het gevolg van een schuiver. Vanuit die stelling kon hij de kat wel uit de boom kijken. Vooraan was het elke ronden wisselen van de wacht, terwijl Jan rustig zijn toertjes mee draaide. Na 3 ronde was het genoeg voor hem en nam hij resoluut de leiding weer over om die niet meer af te geven.  Papa Jef B. had oplettend gekeken naar dit maneuvre en volgde Jan tot op de tweede plaats. Lars Ooms kwam binnenls 3de, terwijl Jeroen Nuydens uitgeput nog op de 4 de plaats arriveerde. Jammer genoeg was Mike Lambregts onfortuinlijk ten val gekomen, liefst 2 maal , om toch nog als 9de te finishen. 

Bij de B was het alle hens aan dek toen men merkte dat weer Jarne Leemans als een pijl uit een boog de eerste bochten invloog. Maar het mocht niet baten, voorlopig moeten ze tevreden zijn met een 2 de plaats achter hem want Jarne wordt de te kloppen man voor de titel van Kampioen 2014. Acher hem was eerst Tom Vaerten goed mee vertrokken , maar die verdween al snel uit de top wegens het niet meer weten hoe het parcour weer was ??? Tom ?, wat hem direct al 12 plaatsen acheruit zette. Jan vd Steen zag zijn traningen eindelijk beloond in een 2de plaats wat hem waarschijnlijk terug naar de A klasse zal zetten.  Zéér mooi remonte kwam er van Kim Baelemans die van uit de achterste gelederen oprukte naar de 3de plaats.10513312 772811349436944 8069784903518386584 n

De C klasse werd ook deze week weer gedomineerd door Koen Timmermans, wat er duidelijk op wijst dat het resultaat van "last week" geen eendagsvlieg was. Koen voelt zich van voor in zijn nopjes, al wordt het oppassen voor onze leading lady Nancy Bollensee, die vandaag al uitpakte met een 3 de plaats. Tussen deze 2 in was het Jhon Bruurs die, vertrokken op de 5de stelling toch nog beslag legde op plaats 2. Ake de Meersman laat ook elke week zien dat het met de conditie bergop gaat, wat hem een mooie 4 de pl. opleverde. 

Charel Kuster was weer als eerste weg bij de 60 plussers, gevolgd door Willy v. Loon en Robert de Meersman. In de laatste ronde wipte Van loon over hem naar de 1 ste plaats, wat uiteindelijk aan Charel de Lucky Riders prijs opleverde, en dit voor de 2de maal. Ge hebt zo van die mesen die voor het geluk geboren zijn hé.

3 x op een rij een 1 ste pl. voor Joyce Heyns, terwijl Tanja en Kim meer en meer de strijd met elkaar aan gaan. Iets verder gevolgd door een vermoeide Ann vd Moeren, die misschien een beetje het gezelschap van dochter Sofie miste. Daar hebben we bij de Koen niet zo veel van gemerkt. Maar het kan ook de warmte geweest zijn. Hilde, Dorien en Wiske maakte vandaag de cirkel rond. Toch knap van deze dames, die hier toch elke week hun kilometerkes komen doen.

Waarschijnlijk hebben sommign onder u ze al gemist, want Sonje, onze tooghelpster, is aan de sukkel met haar knie en kan voorlopig even niet helpen. Van hieruit willen we Sonja het allerbeste wensen en hopelijk is ze weer snel terug bij ons. Beterschap Sonja van ons allemaal.

Lucky rider C D D+ klasse: Charel Kusters : wint klikpedalen

Lucky rider A B klasse: Marc Timmermans wint fietsrollen

FOTO's https://www.facebook.com/atbkempen

Met dank aan Jeanine

CU next week

 

 

 

Fotoalbums

Fototoestel