IMG 9525

Zondag waren naast de ATB Kids Races ook de proeven voor het ATB Cross kampioenschap.

Bij dit criterium over 18 proeven in de Kempen stond de Ravelse organisatie van ATB Kempen als 10e op de kalender. Aan dit kampioenschap doen honderden amateurrijders mee die zich in een pienter uitgekiende reeksindeling kunnen meten met gelijkaardige tegenstanders. Op deze manier kan iedereen rijden voor wat hij waard is. Jammer genoeg hielpen de weersomstandigheden niet echt mee en mede daarom was de opkomst in de latere proeven minder dan verwacht. Blijkbaar zijn er toch MTB’ers die schrik hebben van de modder want in de A klasse waren ze slechts met z’n 18’nen.
In de E klasse stonden een aantal lokale dames aan de start met Tanja Van Loon en Anneke Van der Moeren die het er beide goed vanaf brachten. Karel Van Loon was de beste ATB’er op een 7e plaats.

Bij de D klasse stak Nancy Bollansee iedereen de loef af als dame. Ze bleef daarmee netjes en vijftigtal heren achter zich waaronder een aantal lokale rijders.

De C rijders braken zich allen de tanden stuk op onze jonge lokale rijder, Jarne Leemans. Hij bleek de snelste te zijn maar moet bij een volgende deelname al direct overstappen naar een hogere reeks. John Meulders was met zijn vierde plak de snelste +50 deelnemers. 

Nico Mols hield dan in de B klasse de ATB kleuren hoog met een derde podiumplek en ATB organisator Koen Jansens strandde hier op de zesde plaats. Marc Van Loon stak hem hiermee als ATB Cross organisator de loef af op de 5e plek. 

Wie had verwacht dat den Beer van de Statie op zijn retour was mag zijn menig herzien. In de A reeks startte Sven Berghmans achteraan maar na enkele opwarmrondjes moest Lars ooms en ook Mike lambregts hem onherroepelijk laten gaan voor een lange solo. Met Jef Bertels maakte de vierde lokale rijder het Ravelse succes compleet.

Foto reportage ATB Cross

Voor alle gedetailleerde uitslagen van de proef in Ravels : www.atbcross.be

 

Fotoalbums

Fototoestel