Een mooie zomeravond was het gisteren, en dat was al duidelijk te zien aan het aantal rijders en supporters. Met reeksen van rond de 30 man is de trend zowat gezet dit jaar. Wat voor onze organisatie zeker voldoende is, We moeten het nog wel onder controlle kunnen houden met de helpende handen die we hebben, en dat gaat prima zo. In de AB klasse was er geen verrassing. Sterke Jan nam weer van de eerste meter de kop en gaf die ook niet meer af zoals we dat van hem gewoon zijn. Achter hem probeeren ze er alles aan te doen om bij hem in de buurt te blijven, maar Jan laat niemand toe in zijn wiel en na de eerste doortocht was het gat al meer dan 50m.

Jeroen Nuydens probeerde wat hij kon en ook Lars Ooms wilde hier zijn kar wel aanhaken, maar na 1 ronde kwam Lars als laatse door en moest de strijd al direkt staken wat heel jammer was. Ondertussen had ook Mike Lambregts zich van voor komen nestelen. Dries Keyzers vind ook bij deze jonge snaken de aansluiting en bleef vlot in hun wiel meerijden. Deze 3 speelden elke ronde haasje over, gevolgd door een wéér sterk rijdende Marc Timmermans. Eric klaasen kwam in ronde 3 even voor Marc hangen, nadat deze blijkbaar een schuiver had gemaakt. Na ongeveer 1uur werd Jan als eerste afgevlagt gevolgd door Mike Lambregts en Jeroen Nuyden, Dries Keyzers werd 4de voor Marc Timmermans.

De B klasse kende ook deze week maar één leider, de jonge Jarne Leemans. Hij maakte er ook een kop/finich rit van. Na hem zijn er zowat verschillende kapers op de kust voor de 2 de plaats. Tom Vaerten, Arno Oomen en Marc Loodts vechten achter Super Jarne de strijd uit voor een plaats op het ereschavotje. Nog even was ook John Meulders in de running maar die moest nog eens even de grond gaan verkennen en raakte daardoor te ver achterop, maar maakte toch nog 5 plaatsen weer goed. Ook Jan vd Steen begint stillaan in zijn ritme te komen, na een sabatjaar heeft hij opnieuw de fiets van de haak genomen om in Ravels mee te komen doen. Jarne werd als eerste afgevlagd voor Tom Vaerten, Arno en Marc L. Opvallend veel uitvallers bij de B's. Onder hen ook Bart Kusters en Van der Veeken Maarten, die wegens ziekte naar huis was, en zo later op de avond ook de prijs van de Lucky Rider miste.

Verrassing alom bij de klasse CD D+. Na 1 ronde verscheen daar williswaar plots Koen Timmermans als éérste aan de jurytafel. Hij had de 2 tieners achter hem gelaten en reed daar duidelijk in zijn sas. Toch waren Arne Loodts en Siebe Cornelissen het niet eens met die overmoedige beslissing van Koen, en wilde hem nog wat vuur aan de schenen leggen. Overmoedig kwam de Koern ten val en nam daarbij, ongewild natuurlijk, de 2 jongens mee. Koen kon als eerste weer zijn ijzeren ros bestijgen. Siebe wist daarna nog op te rukken van plaats 3 naar de koppositie in de tweede ronde. Jhon Bruurs liet zich ook even in de voorste gelederen opmerken. Spanning in de laatste ronde, wie zou daar als eerste "den berg" overkomen. En in de verte zagen wij de groene atb kleuren van Koen als 1ste de S bocht voor de berg ingaan. Niemand die hem nog van zijn eerste overwinning ging houden, hij ging er vol voor. Arne legde nog beslag op de 2de plaats terwijl pechvogen van vorige week Siebe als 3de eindigde. Weer was het "Onzen Jhon" die de 4de plaats pakte met in zijn wiel Emiel Daemen.

De Heren + waren met zijn 4ren weer op appél. Hier is het steeds Karel Kusters die de mannen op sleeptouw neemt, gevolgd door een goed revaliderende Willy van Loon , Stan Sommen en Robert; Stan heeft deze week zijn handen vol gehad met het "Acidentje' van moeder de vrouw Jeanine. Die tijdens een fietstochtje ten val was gekomen en een flinke breuk in haar pols had opgelopen. Ze was zoals altijd daar, suporteren voor haar ventje, maar met een blauwe armvan boven tot beneden. Beterschap Jeanine. Dus 1 Karel, 2de Willy 3de Stan en 4de Robert.

Bij de  Dames is het nu Joyce Heyns die daar iedereen achter zich laat. Tanja heeft moeite om in haar wiel vast te bijten, terwijl Kim Jacobs zich aardig begint thuis te voelen in de kopgroep. Zoals we in het begin van het seizoen al vermelde is deze jonge dame iemand om naar uit te kijken. Zij weet zich haar "mannetje " te staan. Dit gaat wel ten koste van het bijna altijd 3de plaatsje van Ann VD Moeren, maar haar kennende gaat ze de strijd niog niet gewonnen geven. Ook Sofie doet het elke week beter, ook van haar hebben we het laatste nog niet gezien. Wie weet gaat ze binnen de kortste keren nog haar mama de loef af steken. Blijven trainen Sofie.

Aanstaande zondag verwachten we de ATB Cross wedstrijd hier op de ATB Kempren omloop. Al vanf 8u kunnen de deelnemers inschrijven voor hun reeksen aan de container op het sportpark. In de namiddag is er ook een wedstrijd voorzien voor de aller kleinste ( 2jaar) met hun loopfietsje en tot 14 jaar . Iedereen krijgt een mooi aandenken.

LUCKY RIDERS deze week.

C D D+: Charel Kuster, wint een onderhoudsbeurt voor zijn verwarmingsketel.

A B : Oomen Arno: wint een MIRROW Handfree set

 

CU next week

 

Fotoalbums

Fototoestel