Veel belangstelling voor de 3de rit van ATB Kempen. Hiet zit waarschijnlijk de ATB cross van volgende week wel voor iets tussen. De rijders willen vooraf al eens het parcours verkennnen om te zien hoe de bochten liggen en wat ze als concurrentie kunnen verwachten van de plaatselijke clubleden. Met toch een 35 man werd het startschot gegeven, met als kopman weer Jan Vervecken. De 4 jonge snaken Mike, Jeroen Jef en Lars probeerde meteen aan de locomotief te gaan hangen maar in de 2de ronde was de stoomtrein weeral verdwenen.

Achter Jan deden de 4 achtervolgers regelmatig haasje over,  gevolgd door een zéér goed rijdende Marc Timmermans. In de laatste ronde kwamen de geruchte binnen alzo Jacko te maken hebben met een leegloper. Langs de kant begonnen de supprters van de volgers al te hopen op een overwinning voor hun eigen pupil. Jan probeerde nog zijn eertse plaats te behouden, maar er zat geen zuchtje lucht meer in de band. Voor de eertse plaats werd het een nek aan nek race voor de 2 neven Jeroen en Mike. Het was Jeroen die aan het langste eindje trok met in zijn wiel duivelse Mike.  Jef Bertels haalde de top 3 met achter hem een mooie plaats voor Lars Ooms. Marc Timmermans werd héél verdienstelijk 5de. Sven Bergmans had voor in Ravels de eerste keer zijn fiets van stal kunnen halen en bezegelde dit al met een mooie 6 de plaats. Verveccken finiste alsnog 8ste, net na Jerry Nuydens.

Bij de B klasse is er geen maat gewassen tegen Jarne Leemans. Over gekomen van de ATB jeugd laat hij in deze klasse direct van zich horen. Tom Vaerten en Guy Lauwers zette samen met Jonh Meulders de achtervolging in maar wat ze ook probeerde, weg was de vogel. Jarne finishte dan ook vlot als eerste terwijl Tom V. tweede werd . John Meulders maakte in de laatste ronde nog één plaats goed, wat hem later de prijs van de LUCKY RIDER koste. Van Steenbergen kwam als 4de en Guy Lauwers als 5 de langs de finish, voor nieuwkomer Bart Kusters (6de) die toch al meteen een goede uitslag reed. Kim Baelemans moest na een goede start de vedstrijd verlaten wegens rugklachten.

Dimi Diels is de te kloppen man in de C klasse, maar spijtig voor hem kan zijn vroege en late schift hem belemmeren om kampioen te worden in deze klasse, als is het nog vroeg in het seizoen. Arne Loods, ook ex jeugd reed een spectaculaire reeks samen met Siebe Cornelissen en Friso Bruurs. Naamgenoot Jhon Bruurs weerde zich als een duivel in een wijwatervatje, maar moest zich toch gewonnen geven tegen het jongere geweld. Toch knap van "Den Jhon" , gezien het leeftijds verschil weet hij toch altijd een plaats in de top 5 te halen. Koen timmermans en Leo strijbos haalde respectievelijk een 6de en 7de plaats. Wéér pech voor Leo Beayens, die na een onfortuinlijke val in de éérste rit, nu te maken kreeg met een pedaal die niet meer aan zijne fiets zat. Erg moeilijk om zo de reeks af te maken, ge hebt ze alletwee nodig.

De 60+ers waren zoals gewoolijk maar met de helft van de ingeschreven bikers. De meeste onder hen zijn dan ook lid van de club met als duidelijke reden ATB te willen steunen en niet zo zeer om aan de wedstrijden deel te nemen. De man in vorm is hier duidelijk Charel Kusters, terwijl Willy van Loon na zijn revalidatie zijn goeie vorm nog niet te pakken heeft, wat ook heel normaal is. Hij zit nog wekelijks bij de kine en ziet de wedstrijd meer als een oefening om een beetje de vorm terug te krijgen. Van voluit gaan is hier nog geen sprakke. Derde werd hier Stan Sommen, die  er nog even moet inkomen na zijn vakantie. Robert de Meerman werd 4de, hij komt toch wekelijks van ver om hier zijn wedstrijd te rijden wat we toch op prijs stellen.

De dames zijn elke week beter vertegenwoordigd, terwijl Kelly Greefs haar overstap maakte naar de C klasse.  Joyce Heyns die na de zware valpartij van vorig weekend weer van de partij was starte als eerste, gevolgd door Tanja Van Loon, Kim Jacobs en Ann Van de Moeren. Voor Joyce was het een reeks met weinig problemen. Zij reed van start tot finich op de nr 1 positie. Tanja deed haar best maar voor haar was het best mogelijke een 2 de plaats, wat zeer verdienstelijk was. Achter hen werd er nog van plaats gewisseld en zo werd Ann nog 3de voor Kim en een mooie 5de plaats voor Ann's dochter Sofie. 

LUCKY RIDERS DEZE WEEK:

CDD+ klasse: Tierry Gorrens wint een voetpomp met drukmeter

AB klasse: Ludo Van Steenbergen wint de overschoenen voor de winter

CU next week

FOTO's  https://www.facebook.com/atbkempen?fref=ts

Met dank aan Jeanine J

 

 

 

 

Fotoalbums

Fototoestel