Op de avond dat het WK voetbal zijn eerste wedstrijd organiseert, heeft ATB weer met ruime belangstelling zijn 2de avondrit afgerond. Opmerkelijk veel valpartijen deze week, ondanks de regen van de afgelopen weken toch hier en daar los zand wat resulteerde tot verschillende schuivers. 

In de C klasse zagen we Koen Timermans die als een pijl uit een boog het bos in dook, gevolgd door Jhon Bruurs en Lucky rider van vorige week Arne Loodts. In die volgorde kwamen ze de eerste ronde langs het checkpunt. Siebe Cornelissen volgde de 3 koplopers van nabij, gevolgd door Friso Bruurs, Patrick Lambregts en Rene Van Gils. In de 2de ronde melde Friso zich als eertse aan, in het wiel gevolgd door Siebe. De jonge garde kwam even hun neus aan het venster steken, en zette onze de midlifers op en zuchtje. Siebe maakte het af door als 1ste te eindigen.  Arne verzeilde naar de 5de plaats maar maakte in de laatste ronde nog 3 plaatsen goed en nestelde zich vlot op de tweede plaats ten nadele van Friso, Jhon en Koen, die in deze volgorde over de finish kwamen. Pechvogel hier was Jan V Dun, die in de laatset ronde nog even had kennis gemaakt met moeder aarde. Nieuwkomer Emiel Daemen finiste zijn 1ste wedstrijd op een mooie 7de pl achter Reneke.

Groot was ieder verbazing toen Willy van Loon bij de D+ ers aan de start verscheen. Nog maar enkele maanden geleden zwaar ten val gekomen in de Ardennen, en nu al weer op zijn ijzeren ros. Hij heeft wijselijk zijn rondjes op eigen tempo afgewerkt, en eindigde toch nog 2de van zijn klasse. Die werd gewonnen door Charel Kusters, die zijne maat Stan Sommen deze week nog moest missen wegens "op vakantie" maar vanaf volgende week weer present zal zijn. 3de eindigde hier Robert DE Meersman

Bij de dames komt er al wat meer stoom op de ketel. Na de overduidelijke overmacht van Kelly Greefs, wordt het voor de plaatsen 2 3 4 en 5 al wat spannernder. Nog altijd haalt Tanja de 2de plaats binnen maar er zijn daar zeker kapers op de kust. Nieuwkomers Kim Jacobs weet zich al goed in het wiel vast te bijten, terwijl ons Anneke in de laatste ronde een onfortuinlijke rijdster na een valpartij weer terug in het zadel hielp, en daarbij de 3de plaats aan hare neus voorbij zag gaan. Dochter Sofie reed een opmerkelijk goede reeks, en eindigde 5de gevolgd door An Vercauteren, Hilde Remijsen en de heroptredende Wiske. We hebben ze gemist hé Eric.

Dan naar de koniginnen klasse van de avond. Weer een "one man show" voor spurtkanon Jacko Vervecken. Wij vragen ons stillaan af of er ooit iemand de klasse van de Jan zal weten te evenaren. Voor het 3de jaar op rij rijd hij hier de pannen van het dak en omschrijft hij de omloop als zijn speelterrein. Het mag een wonder heten dat Jan zijn tent hier nog niet heeft opgeslagen. Acher Jan zijn het de jonge wolven met hun blauw zwarte pakjes, die het tempo extra hoog houden. Lars Ooms reed vanaf de 1ste ronde op de tweede plaats om die ook niet meer af te geven. Voor plekkie 3, 4 en 5 waren er nog enkele gegadigden,  waaronder Jeroen Nuydens, Mike Lambregts en Marc timmermans, die ook in die volgorde over de meet kwamen.  In ronde 2 miste we aan het checkpunt de doortocht van Brent Smeyers. Later bleek dat hij last had van zijn ogen, en ook even had stil gestaan. . Ook Kim van Vugt haakte na 2r af. In de 3de ronde een volgend slachtoffer, Dries Keysers was redelijk zwaar tegen de vlakte gegaan, en is nadien met pijnlijke ribben uit de wedstrijd gestapt. Ook het nr 7 van Jef Bertels leek verdwenen te zijn, maar even later kwam hij toch langsgereden met de duidelijke tekenen van een uitschuiver. Hij eindigde nog verdienstelijk op een 8 ste plaats, vooraf gegegaan door Jerry Nuydrns die week na week toch wel progressie maakt.

Bij de B klasse was het Jarne Leemans die als eerste doorkwam aan de tafel. Hij had zijn wedstrijd goed ingedeeld en wist zelfs onderweg nog enkele A rijders te verschalken. Tom Vaerten, pechvogel van vorige week, kon beslag leggen op de 2de plaats. Hij werd gevolgd door het nr 55 van Arno Oomen die na een schitterende come back eindigde op een 3de plek.  Ludo van Steenbergen, Guy Lauwers en Marc v Loon maakte de top 6 rond. Ook in deze reeks werden redelijk wat schuivers gemeld maar niemand met blijvend letsel. Waarschijnlijk heeft het parcour er wat zanderig bij gelegen, wat voor enkele toch nog verraste.

LUCKY RIDERS DEZE WEEK

CDD+ klasse: Tanja Van Loon ( jaja, mama van) wint een Fluo vestje

AB klasse: Andriesen Frank, wint jaarvergunning voor seizoen 2015 ( nee ge kunt nog niet stoppen Frank)

FOTO's via https://www.facebook.com/atbkempen?ref_type=bookmark

met héél veel dank aan onze fotograaf Jeanine 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotoalbums

Fototoestel