Na een regenachtige dag maar tegen 6u toch een waterzonnetje, is gisteren de eerste wedstrijd van ATB weer gestart. Al meteen een goede opkomst , zeker na de overvloedige regen van de dag. Het was voor iedereen weer even wennen maar na het eerste startschot zat direct de sfeer er al weer in.

In de C klasse was het met het nr 10 Dimi Diels die als eerste doorkwam met in zijn spoor het nr 4 van Leo Strijbos en Arne Loodts. Siebe Cornelissen bezette toen nog een mooie vierde plaats , maar moest die later opgeven wegens platte band. Jhon Bruurs had zich ook bij de eerste 5 genesteld samen met Patrick Lambregts en Friso Bruurs. Koen Timmermans en veteraan Ren├ęke sloten het eerste treintje af. Na doortocht van de tweede ronde was al meteen duidelijk wie de goede vorm al te pakken had.Acher Dimi was het een sterk rijdende Friso bruus die van de 7de naar de 2de plaats was geklommen, wat een sterke prestatie mag genoemd worden, Ook Nr 11 Ake De Meerman noteerde we opeens op de 5 de stek, maar deze werd later door een "verloren zadel" teruggeslagen naar plaats 9. Na 3 ronden konden we Dimi Diels als eerste afvlaggen, gevolgd door Arne Loodts die in de laatste ronde de ijverige Friso nog een plaats wist af te nemen. Mooie vierde werd Jhon Bruurs voor Koen Timmermans, die ook maar liefst 3 plaatsen wist op te schuiven. Patrick Lambregts was 6de gevolgd door Rene en dan het nr 4 van Leo Strijbos.

Bij de D+ klasse waren waren er nog maar 2 rijders uit hun zetel geraakt, en hier was het Charel Kusters die de overwinning naar zich toe trok, terwijl Pa de Meersman zich er niet liet afrijden, en in het spoor van nummer 1 aankwam.

De Dames waren zoals altijd redelijk goed vertegenwoordigd, op een paar zieke na die we dan ook het beste wensen en hopen volgende week te zien. Snelste hier was Kelly Greefs, die nestelde zich meteen al tussen haar mannelijke concurenten van de C klasse en zou met een makkie als eerste over de finish gaan. Op de tweede plaats ging het er wel iets spannender aan toe. Ann vd Moeren en haar atbcross mateke Tanja waren vandaag aan elkaar gewaagd. Het was Ann die wij als eerste over den berg zagen gaan met in haar wiel het nieuwe gezicht van Kim Jacobs, die zich in de laatste ronde nog over Tanja van Loon wist te zetten. Kim wordt een te duchtte tegenstandster waar ze dit jaar nog rekening mee zullen moeten houden. Sofie Timmermans eindigde hier mooi 5de gevolgd door Hilde Remeysen en Ann Vercauteren

De A klasse werd zoals elk jaar gedomineed door "mister ATB" Jan Vervecken. Van meet tot finish reed hij als eerste weer een supertijd bij elkaar. In precies 1u maalde hij zijn 5 ronden af, waar de rest van het deelnemersveld voorlopig allen nog maar van kan dromen. Prachtige prestatie Jan. De spanning zit hiet dan ook na de nr 1 en daar had Lars Ooms zich confotabel genesteld, en die plaats ging hij daar niet meer afgeven. Voor de 3 volgende plaatsen werd er nog wat heen en weer geschoven maar hier haalde Jeroen Nuydens het nog voor nieuwe papa Jef Bertels en Mike Lambregts. Dries Keizers wist nog een groot gat dicht te rijden, vanwege zijn slecte strartpositie maar eindigde dan toch verdienstelijk op de 6de plaats.  Eric Klaasen en Marc Timmermans zagen hun inspanning beloond met een respectievelijk 7de en 8 ste plaats. Overkomer van de B's Koen Jansens finishte zijn eerste A reeks op de 9 de plaats wat een mooie prestatie mag genoemd worden. 

Bij de B's was er niemand opgewassen tegen de overmacht van Nico Mols. Als B klasser wist hij zelfs nog enkele A rijders te verschalken om zo de eerste bloemen binnen te halen. Hij reed van start tot finish op een eerste plaats, gevolgd door onze jonge biker Jarne Leemans. Dit groentje kwam vanuit de achterste gelederen om zo op de tweede plaats te eindigen, mooie prestatie Jarne. Derde werd Arno Oomen voor Ludo Van Steenbergen en Kim Van Vugt. 

Opvallend was wel het aantal platte banden gisteren, en ook slachtoffer daarvan was Ronny Stabel. Aan de jurytafel was de knal duidelijk te horen, en wat later wandelde hij met fiets onder de vlag. Vroegtijdig aan de kant was de boodschap.

De Lucky rider in de CCD+ reeks was Arne Loodts, hij won een windbraeker, bij de AB klasse was het pechvogel Ronny Stabel die dan ook nog eens zijn eigen prijs uit het zakje haalde. We hebben hem wijselijk laten ruilen en hij won de bus 3action + biddon

SU next week 


Uitslagen steeds te vinden in het menu onder Donderdag, Uitslagen donderdagwedstrijden

foto's Rit 1   met dank aan Jeanine Jansens

 

 

 

Fotoalbums

Fototoestel