Het is een mooi seizoen geworden, met zijn mooie en minder mooie ritten. De laatste rit van het seizoen nl de handicaprace heeft nog in verschillende reeksen gezorgd voor een klassementsverschuiving bij de eerste 3. Bij de dames lag de strijd voor de eerste plaats nog open, en ook plaats 2 en 3 waren hier nog niet verdeeld.

Uiteindelijk heeft een uitmuntende rijdende Kim Jacobs zich definitief op de eerste plaats gevestigd. Een domper natuurlijk voor Tanja van Loon die haar titel van vorig jaar niet verlengd ziet. Zij viel in het begin van de wedstrijd en zag zo haar kansen voor de 1ste plek verloren gaan. Toch heeft ze een dijk van een wedstrijd gereden. Met een mooie 2de plaats in het eindklassement. Voor de derde plaats was het nog héél spannend, want Joyce Heyns en Ann Van Der Moeren stonden na de rit met een gelijk aantal punten. Het reglement zegt dan dan diegene die de meeste eeste plaatsen heeft gehaald ook de overwinning pakt. Dat bleek hier duidelijk om Joyce te gaan dus gaat zij in de eindstand naar de 3 de plaats en zo wordt Ann vierde. 

Bij de D+ wordt het uiteindelijk nog Willy van Loon die met de eindzege op zak naar huis kan. Charel Kusters moest zijn koppositie prijsgeven, maar maakte dat weer goed door na de reeks voor de 3de keer de lucky riders prijs in de wacht te slepen. Derde eindigde hier Robert de Meersman, voor Stan Sommen.

In de C klasse waren er dit jaar verschillende Bikers die de titel van kampioen zouden kunnen binnenhalen. Siebe Cornelissen, Dimi Diels, Koen Timmermans en Arne Loodts. Dimi Diels heeft te veel ritten gemist wegens ploegenarbeid en zag daarom zo zijn kansen verkleinen. Arne Loodts legden dit jaar de mooiste eindresultaten neer en behaalde zodoende de titel van kampioen in de C klasse. Koen Timmermans werd op het laatste nippertje nog 4de in de handicap en legde daarmee zijn 2de plaats vast in het eindklassemlent, ten nadele van Siebe Cornelissen, die toch mooi op de 3de plaats eindigd.

In De B klasse zijn het dit jaar de oudere generatie die hier de strijd geleverd hebben voor de 3 kop posities. Ludo Van Steenbergen wordt hier de kamioen met op de 2de plaats Arno Oomen. John Meulders kon door zijn wekelijkse aanwezigheid en regelmaat toch nog beslag leggen op de 3de plaats. Voor iemand met deze mooie leeftijd is dit wel een prachtige prestatie. Ook dit jaar enkele jonge mannen, zoals Jarne Leemans die het seizoen zo goed was begonnen maar later te maken kreeg met pech en ook gisteren kon hij zijn plaats niet verdedigen, wegens een verplette duim. Jammer Jarne, maar volgend seizoen ligt voor jou helemaal open. 

In de A klasse was de gtrote afwezige natuurlijk Wacko Jacko Jan Vervecken. Echt afwezig was hij niet, maar hij houd niet zo van de handicaprace en stond aan de brede weg zijn mede bikers aan te moedigen. Voor Jan lag zijn kampioenstitel al vast dus maakte voor hem deze rit geen verschil meer. Voor de 2de en 3de plaats ging de strijd nog lang tussen Jef Bertels en Lars Ooms maar ook dit duel was al beslecht voor de start van de Handicap.  Lars won gisteren nog wel de Laatste rit voor Jef Bertels en een goed rijdende Mike Lambregts. Dries Keysers en Erik Klaasen waren de twee uitvallers van de dag. Bij Dries ging het voor gene meter verklaarde hij achteraf, voor Erik was er wel wat meer aan de hand. Vorige week bij ATB cross kwam hij door een andere deelnemer ten val waardoor hij zwaargehavend werd over zijn hele lichaam. Hopelijk heeft dit geen gevolgen meer voor zondag, want dan wordt er bij ATB cross een taem cross gereden. Ook voor de ploeg van ATB Kempen zullen er mogelijk nog wat veranderingen worden doorgevoerd omdat ook Jarne Lemans niet zal kunnen meerijden. In ieder geval succes aan onze ploeg , ik kom supporteren!

Lucky rider C D D+: Karel Kusters wint de ATB Trui 

Lucky rider A B : Marc Timmermans wint het gereedschapskistje voor de fiets

Aan al onze kampioenen een dikke proficiat en we hopen jullie allemaal te zien op de eindhappening op vrijdag 19/9 aan de container van ATB , na de laatste uitbbolrit voor een gezllig hapje en drankje.

CU next week

 

Fotoalbums

Fototoestel