Over enkele weken is het zover, dan starten we voor onze volwassenen (eindelijk) weer met onze donderdagritten.

Vanaf donderdag 15 mei beginnen we met de kennismakingsritten. Zodoende hebben we 3 donderdagen in de maand mei, waarop we met elkaar kunnen ‘kennis maken’. Eens zien hoe het met de andere rijders gesteld is, en ook eens zien of we zelf weer terug in form zijn. En vooral ook afwachten wat onze nieuwe rijders gaan doen. Deze testritten dienen dus ook vooral om te zien in welke klasse de nieuwe rijders thuishoren.
De kennismakingsritten starten :
- voor diegenen die 3 rondes rijden om 18:00u
- voor diegenen die 5 rondes rijden om 19:00u

En vanaf donderdag 5 juni starten we dan met de 1ste van de 13 clubwedstrijden, die dus wekelijks zullen doorgaan tot eind augustus.

En wat wil die mysterieuze ‘Ride when feeling lucky’ nu zeggen ?

Zoals reeds eerder vermeld : het oorspronkelijke regelmatigheidscriterium blijft gewoon behouden.
Op het einde van het seizoen ontvangen de 3 winnaars per klasse gewoon hun prijs.
Maar om ook eens de andere rijders in de prijzen te kunnen laten vallen, zullen er elke week (13 weken lang) 2 prijzen verdeeld worden. Dit kunnen waardevolle prijzen zijn, maar het kan evengoed iets ludieks zijn. De prijs is niet voor de snelste, niet voor de traagste, niet voor de origineelste, ...maar wel voor diegene die het meeste 'geluk' heeft.
En dit gaat als volgt te werk :
- om 18:00u start de C – D – D+ klasse met in totaal bijvoorbeeld 40 deelnemers
- de nummertjes 1 tem 40 gaan dan in een zak
- wanneer alle rijders hun rondjes gereden hebben, wordt er uit de zak 1 nummertje geloot. Is dit bijvoorbeeld het nummertje 26, dan ontvangt de rijder die op de daguitslag op de 26ste plaats staat, een prijs! Is dit bijvoorbeeld nummertje 40, dan ontvangt de rijder die op de daguitslag op de 40ste plaats staat, de prijs …. Voorwaarde is wel, dat de rijder op moment van loting aanwezig moet zijn (of hij/zij moet een geldige reden komen melden voor zijn/haar vertrek)
- welke prijs heeft nu die rijder gewonnen ?
We hebben ook nog een doos met 26 enveloppen. De rijder wiens nummertje was getrokken, neemt een enveloppe uit de doos en komt zo te weten wat ie gewonnen heeft.

- om 19:00u start de A – B klasse, en hier gaan we gewoon hetzelfde te werk. Hier zal na aankomst van alle rijders ook 1 gelukkige zijn die een prijs (op dezelfde manier) zal ontvangen.

Omdat we op voorhand niet weten welke prijs er zal getrokken worden en omdat we niet elke week alle prijzen kunnen meebrengen, zullen de prijzen de week nadien pas uitgedeeld worden.

Op deze manier kan dus eender wie een prijs winnen, maar men kan natuurlijk ook meerdere prijzen winnen … 
Er zijn prijzen bij die echt wel de moeite zijn hoor : fiets-gps, tacx-rollen, hartslagmeter, waardebonnen, … maar het kan ook zijn dat je tevreden moet zijn met bijvoorbeeld koffiekoeken Knipogen

Rijders die met een dagvergunning rijden komen niet in aanmerking voor deze prijzen, aangezien ze ook niet worden opgenomen in de daguitslag.

Je merkt dus : ’t is toch wel de moeite om mee te komen rijden hé !

Fotoalbums

Fototoestel