Onze club wil jongeren via sportbeleving aanzetten tot een gezonde levenstijl met een hoog fungehalte.
Dit kan volgens ons perfect in de mountainbikesport die bijzonder geschikt is om kinderen technisch én fysiek te laten ontwikkelen, hen uit te dagen én hen op hun eigen tempo te laten ontdekken tot wat hun talenten kunnen leiden...
Vanuit deze visie richten we ons zowel tot recreanten als tot competitieve wielrenners.

Voor kinderen en jongeren die van een uitdaging houden, maar niet geprikkeld worden om hun krachten met anderen te meten in een competitief model organiseert ATB Kempen op woensdagavond mountainbiketrainingen.
Deze trainingen focussen vooral op de technische aspecten en het fungehalte van het mountainbiken, maar er wordt zeker ook wel aan de conditie gewerkt.
De trainingen starten de woensdag volgend op de start van het zomeruur en eindigen de woensdag vóór de start van het winteruur. We trainen op die woensdagen van 18u30 tot20u00.
Zij gaan meestal door op het mountainbikeparcours van ATB Kempen in Ravels. We zoeken echter ook wel eens andere uitdagende plekken op...

De recreanten trainen samen met onze wedstrijdrenners waarbij de groepen ingedeeld worden op niveau (zowel fysiek als fietsvaardig) en niet louter op leeftijd.
Elke 4 weken organiseren we afzonderlijk voor de recreanten "strijderkesdag". Dat is een woensdagtraining waarop we hen kleine wedstrijdjes laten rijden en laten proeven van het gevoel dat een competitie bij hen los maakt.
Om het "echt" te maken zorgen we voor begeleide opwarming en cooling down. De wedstrijdrenners gaan die dag meestal een parcours verkennen voor één van hun volgende wedstrijden.

Onze recreanten hebben echt geen nieuwe, dure, volgeveerde high-end mountainbike nodig. Hun fiets moet echter wel goed onderhouden zijn om deze uitdagende sport veilig te kunnen beoefenen.
Goed werkende remmen en versnellingen zijn een must om de hindernissen die voor hun wielen komen te kunnen nemen. Zorg ook voor een goede en vooral passende helm.
Kijk maar eens bij onze sponsors of iemand van hen je daarbij kan helpen...

Onze recreanten zijn niet verplicht in clubkledij te verschijnen, maar het verhoogt natuurlijk wel het clubgevoel.
De clubkledij van goede kwaliteit (Bioracer Icon) kan bij aanvang van het recreantenseizoen besteld worden.
Vanaf dit jaar wordt er ook een beperkte voorraad te koop aangeboden op de ATB Kempen shop.
De clubkledij wordt aan leden verkocht tegen aankoopprijs.

Nieuwe (potentiële) leden mogen steeds een tweetal trainingen komen uittesten of deze uitdagende sport echt wel hun ding is. Dat kan op de speciale startdagen aan het begin en het einde van het recreantenseizoen. Maar dat kan ook gedurende het seizoen, zolang de capaciteit van onze trainers nog niet overschreden werd. Dus wil je graag eens langs komen op een woensdagtraining meld je dan hier aan.

Onze wedstrijdrenners...

worden via de link hieronder aan u voorgesteld.

 

Teams

© website powered by Twizzit.com