ATB Kempen 2.1


marathonrit2019 2Op zaterdag 11 mei 2019 organiseert ATB Kempen een marathonrit.

Dit is geen wedstrijd, geen afgepijlde toer, maar een gezamelijke rit.

Groepen :
Er is de keuze uit de afstanden 80 km of 95 km.
Daarin is er nog de keuze uit de groep van 16 km/uur gemiddeld of 19 km/uur gemiddeld.

Alle groepen vertrekken om 10:00u

Parcoursbeschrijving:
De route zal vertrekken over het parcours van ATB Kempen en gaat via de Staatsbossen van Ravels naar bosgebied Lage Mierde.
De 95 km zal hier een ommetje maken doorheen Gorp en Roovert en terug uitkomen op de route van de 80 km doorheen natuurbegraafplaats den Utrecht in Esbeek en zo via natuurgebied “de Flaes” tot aan den Bokkerijder.
Na een tussenstop van 1 uur rijden we dan verder via het riviertje de Reusel naar het natuurgebied “het Goorven” naar Netersel, waar we het zeer technisch parcourtje “het Dak van Netersel” zullen bedwingen.
Deze voormalige afvalberg is een technisch, zwaar en uitdagend parcours met een lengte van 2 km en de nodige hoogteverschillen. Bezit jij over een klein verzet, goed functionerende remmen en de nodige stuurkunst? Fiets dan het extra lusje van 2 km over het "Dak". De minder technische fietsers raden we aan even halt te houden, want waar het rondje begint, komen we weer terug en vervolgen we onze route richting Hulsel en dan naar de Spartelvijver in Hoge Mierde waar onze 2de tussenstop zal zijn.
Hierna rijden we verder door het natuurgebied “Zwartven” om zo uit te komen in de bossen van de Hoge Vijvers te Arendonk, waar nog enkele leuke singletracks in verscholen liggen. Verder rijden we terug door de Staatbossen om terug uit te komen aan ons parcours te Ravels, waar ons een welverdiende BBQ wacht.

De route is voor 95% onverhard en bestaat voor een groot deel ook uit singletracks, waardoor het gemiddelde niet hoger dan 19km/uur wordt verwacht voor de snelle groep en 16 km/uur voor de tragere groep. Het is de bedoeling dat iedereen mee kan en het tempo zal bepaald worden naar de traagste van de groep. Maar ieder moet er wel voor zorgen de afstand aan te kunnen, dus goed voorbereiden is de boodschap

Tussenstop 1 : Bokkerijder (na 26 km)
Tussenstop 2 : Dak van Netersel (na 43 km)
Tussenstop 3 : Spartelvijver (na 57 km)
Tussenstop 4 : Staatsbossen (na 73 km)

Nadien douchen is mogelijk bij de voetbal.

Inschrijven :
We vragen om vooraf in te schrijven en te betalen, voor zowel de rit als voor de barbeque.

Inschrijven is mogelijk met onderstaand formulier in de kantine, of via een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Betalen kan je cash doen, of via overschrijving om het rekeningnummer BE23 9791 4617 7991 met duidelijk de vermelding van je naam + waarvoor je inschrijft

Leden betalen 5 € - niet leden 10 €
De prijs voor de barbeque = 15 €

Niet-fietsers zijn natuurlijk ook welkom op de barbeque !

marathonrit2019 inschr

 

 

Fotoalbums

Fototoestel